Жълтите павета бяха наредени безобразно и трябва да бъдат пренаредени.

...
Жълтите павета бяха наредени безобразно и трябва да бъдат пренаредени.
Коментари Харесай

Фандъкова с голямо обещание за жълтите павета

Жълтите павета бяха подредени безобразно и би трябвало да бъдат пренаредени. Жълтите павета не просто са знак на София, те са знакът на София и аз персонално няма да позволи повече опити. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на ревизия на жълтите павета в сектора пред Народното събрание, съобщи БГНЕС.

„ Както съм уведомила министър Шишков още от първите дни направихме експертен съвет като поканихме едни от най-хубавите експерти. Те работиха доста съществено “, означи столичният кмет и добави, че са създали спомагателна инспекция за основата, излезлите резултати от тестванията са отразени в предварителния протокол. „ След това най-важното беше, когато се пренаредят, да се откри методът, по който когато се пренаредят, това да бъде стабилно, трайно и в действителност това да бъде и моделът, по който идващите сектори в идващите години ще се вършат тези поправки, тъй като по-големи сектори не са ремонтирани от десетилетия и това е сериозният проблем – основата съвсем липсваше “, добави Фандъкова.
-->
По думите ѝ сега експертната група предлага да се направи тестов сектор, само че не тук на място, а на площадка, на която се съхраняват паветата. „ Този тестов сектор сега се създава “, заяви тя и посочи, че той би трябвало да бъде признат от Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН), като напомни, че тя беше индивидът, който изиска жълтите павета да бъдат оповестени за културна полезност, с цел да може да се запазят в годините напред. „ Наложих глоба от 100 хиляди лв. за нарушено паве на един от служащите на изпълнителите “, сподели тя и още веднъж акцентира какъв брой безобразно подредени са паветата, като разгласи, че този сектор съставлява 1,5% от целия план и цената му е 204 хиляди лева, като нито един лев не е заплатен от тези пари. Фандъкова е безапелационна, че ще бъде платено, едвам когато е сигурна, че работата е осъществена качествено.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков се обърна към кмета на Столична община с думите, че казусът е, че към момента няма софтуерно решение по какъв начин да бъде завършен този проблем. „ Няма изясненост на решението. Затова ви поканих, дружно със строителя, с цел да вземем ясни и безапелационни периоди, които към този миг не ги спазихте. Нищо друго няма, което да ме тормози “, добави той.

Общинският консултант Методи Лалов изиска пояснение за какво възложителят не си е приключил работата авансово и трансферира виновността на изпълнителя. „ Ние с вас имаме опция да дискутираме тези тематики в Общинския съвет, в комисии, тъй че тук съм пристигнала, с цел да беседвам с министър Шишков, който ме е поканил. Ще отговоря на въпросите на министъра, ще осведомявам жителите, с вас ще си продължим политическите и предизборни диспути, когато му пристигна времето “, съобщи столичният кмет. Фандъкова уточни, че се работи по останалите сектори. „ Заместник-кметът по строителството направи съвещания със свои сътрудници от Будапеща, от Истанбул, от Виена, тъй че през цялото това време се е работила съществено, с цел да се откри в действителност методът, по който да бъдат пренаредени качествено “, изясни тя.

„ Сега всички дружно би трябвало да помогнем на София. Не е значимо, че идват локални избори. Важното е да бъде приключено и качествено. Очаквам от всички политически сили в СОС да бъдат дейни, само че градивно дейни, с цел да можем да решим този проблем “, сподели още Шишков. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР