Жълт код заради обилни валежи е обявен в 4 области

...
Жълт код заради обилни валежи е обявен в 4 области
Коментари Харесай

Проливните дъждове превземат Източна България, обявен е жълт код

Жълт код поради значителни превалявания е разгласен в 4 области в страната за неделя, 14 април. Предупреждението важи за областите в Изночна България – Добрич, Шумен, Варна и Бургас.

В тези региони се чакат количества превалявания от 15-25 л/кв. м, а на обособени места и 30-40 л/кв.м.

Иначе през идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно. През нощта преваляванията ще са на по-малко места – основно в Източна България и южните региони. През деня преваляванията на изток ще продължат, а след обяд и в Западна България ще се засилват, като тук-там в планинските региони ще са интензивни. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, оптималните – сред 11° и 16°, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.



Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, на към края на деня ще стартира да се покачва.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е 11- 12°. Вълнението на морето ще е към 3 бала.

Над планините ще бъде облачно, на доста места и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, по-значителни след обяд над масивите от Югозападна България, където е допустимо и да прегърми. Над 1800 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максимална температура на 1200 метра към 7°, на 2000 метра – към 1°./ Канал 3

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР