Жълт код за валежи и гръмотевични бури е в сила

...
Жълт код за валежи и гръмотевични бури е в сила
Коментари Харесай

Наводнен е главният път София - Варна между великотърновските селата Козаревец и Кесарево

Жълт код за превалявания и гръмотевични стихии е в действие за цяла България, като се изключи 4 области по Черноморието и 3 области в югозападните региони. За на следващия ден предизвестие е оповестено за Централна Северна България.

Наводнен е основният път София - Варна сред селата Козаревец и Кесарево в област Велико Търново . В региона са паднали 85 литра дъжд на квадратен метър, което е 140 % от месечната норма. Водата на пътя е над 50 сантиметра, има закъсали коли. От " Пътна полиция " предлагат да се обикаля през село Джулюница. Освен пътят, залята е и база на държавния запас в региона на железопътната гара в селото. Няма потърпевши хора и наводнени къщи. Язовирът е към 20 декара и е препълнен, няма скъсана дига, изясни кметът на Джулюница Мариян Тончев.

Във великотърновското село Ресен следва да бъде изпратен общински екскаватор, който да прокопае дере, с цел да бъде отводнен регионът към хлебозавода. Наводнени са ниските елементи на великотърновския квартал " Чолаковци ", тъй като канализационните шахти не са съумели да поемат водата. Нивото на река Янтра в квартала е под сериозните равнища, разясни заместник-кметът по сигурността Георги Камарашев.

Нивото на река Осъм в Ловеч се е покачило с един метър след падналите през последното денонощие в региона значителни превалявания, които наводниха пътища, здания и дворове. Няма бедстващи хора и обитаеми места.

Между 40 и 60 литра са падналите превалявания в Ловешко и Троянско. Главният път София - Варна беше затворен за няколко часа поради наводнен сектор в региона на село Голец. На пътя Ловеч - Угърчин също има наводнени сектори. Все още е лимитирано придвижването сред селата Радювене и Катунец. На този стадий равнищата на реките са под сериозните. Няма заплаха от преливане на язовири, уточни регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски.

„ Всички язовири са с включени изпускатели и с празни преливници. Малките реки и дерета се оттичат, обстановката се възстановява “, сподели той и добави, че има наводнени дворове и къщи наоколо до реките и деретата. Няма обитаеми места без ток и вода.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР