Жълт код за силен вятър за 27 февруари е обявен

...
Жълт код за силен вятър за 27 февруари е обявен
Коментари Харесай

Март иде с вятър и дъжд

Жълт код за мощен вятър за 27 февруари е разгласен за половин България. Предупреждението на Национален институт по метеорология и хидрология е в действие за областите Габрово, Велико Търново, Търговище Разград, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали.

В тези обасти се чака скорост напразно до 24 метра в секунда.

През нощта облачността ще е най-вече забележителна, само че превалявания от дъжд ще има тук-там в Западна България и Родопската област, по-значителни в Родопите.

Ще продължи да духа сдържан, в източната половина от страната – мощен южен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, в София към 8°.

Утре през страната ще минава леден атмосферен фронт.

Облачността ще е променлива, по-често забележителна и тук-там ще има и превалявания от дъжд.

Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през целия ден ще остане от юг – сдържан до мощен.

Максималните температури ще са в необятни граници от 10° – 12° в западната половина от страната до 18° – 20° на изток, в София към 13°.

Над планините облачността ще бъде по-често забележителна и на доста места ще превалява сняг, под към 1500 метра – дъжд.

Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна и в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад.

Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР