Жълт код за силен вятър във вторник, следващите дни –

...
Жълт код за силен вятър във вторник, следващите дни –
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър във вторник, следващите дни – истинска есен


Жълт код за мощен вятър във вторник, идващите дни – същинска есен. През нощта над Западна България облачността ще се раздра. След среднощ тук-там в Източна България ще се образува ниска облачност или мъгла и там ще преръми. Ще духа сдържан север-североизточен вятър, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще бъдат сред 14° и 19°, в София – към 15°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месец и ще остане без основна смяна.

Във вторник (26 септември) ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан, в Източна България – краткотрайно мощен североизточен вятър. Синоптиците издават жълт код за евентуално рисково време. Предупреждението е в действие за Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

 времето 26 септември

Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София – към 25°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, тук-там в утринните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 11°.

През следващите дни ще има раздрана облачност, най-вече забележителна над Южна и Източна България.

В сряда, единствено на обособени, а в четвъртък на повече места там ще превали дъжд. Вятърът ще остане от изток-североизток, ще е сдържан, по морския бряг краткотрайно мощен.

В четвъртък ще отслабне. Минималните температури ще са сред 11° и 16°, а оптималните – сред 22° и 27°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР