Жълт код за потенциално опасно време заради превалявания от сняг

...
Жълт код за потенциално опасно време заради превалявания от сняг
Коментари Харесай

Опасно време: Жълт код за сняг и поледици в 9 области

Жълт код за евентуално рисково време поради валежи от сняг и риск от поледици е разгласен в 9 области  на страната за понеделник, оповестява на уеб страницата си Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за рисково време е разгласен за областите  Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Перник и София-област.

Прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология демонстрира, че още през нощта против понеделник преваляванията в по-голямата част от страната ще спрат, само че следобяд ще нахлуе по-студен въздух от запад-северозапад и ще стартират още веднъж превалявания, на множеството места от сняг.

Ще се образува тънка снежна завивка.  През нощта против вторник снеговалежите ще обзет и Централна Северна и Североизточна България. На юг ще вали дъжд, оповестяват още от Национален институт по метеорология и хидрология.

Преди да застудее, в Хасково през днешния ден беше маркиран температурен връх – следобяд бяха регистрирани 19,6 градуса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР