Жълт код за опасно високи температури е обявен за Пловдив

...
Жълт код за опасно високи температури е обявен за Пловдив
Коментари Харесай

Жълт код за горещини в Пловдив и днес, очакват се до 37 градуса

Жълт код за рисково високи температури е разгласен за Пловдив и още 11 области на страната. Под пететата се чакат температури от 22 градуса сутринта, до 36-37 градуса в следобедните часове.
Прочетете още
Над останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще има и гръмотевици. Вятърът ще бъде от източната четвърт, слаб, в източните региони - до сдържан. Температурите и в Южна България ще се намалят и оптималните в страната ще бъдат сред 32° и 37°, в София - към 32°. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин сдържан от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра - към 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево, в утринните часове по северното крайбрежие с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 26°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР