Жълт код за краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици е обявен

...
Жълт код за краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици е обявен
Коментари Харесай

Слънце и дъжд в сряда: Жълт код за валежи с гръмотевици

Жълт код за краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици е разгласен в четири области в страната - Перник, София-област, Благоевград, Кюстендил. Това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 
Днес ще бъде най-вече слънчево, само че над Западна България въздушната маса ще е неустойчива.
Около и след обяд там ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки, а температурите ще се намалят.

Ще има местни обилни извалявания. В утринните часове над източните региони ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток.

Горещо време с оптимални температури сред 31° и 36°, малко по-ниски в западните региони и по Черноморието, в София 27°-28°.
 
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат сред 25° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°, по най-северното крайбрежие (около Шабла) по-ниска - към 16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност.

На доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии.

По-интензивни ще са явленията в масивите от Западна България. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 15°.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР