Жълт код важи в източните части на страната за възможни

...
Жълт код важи в източните части на страната за възможни
Коментари Харесай

Жълт код за бури и порои в 7 области у нас

Жълт код важи в източните елементи на страната за вероятни стихии, интензивни превалявания, а даже и градушки. Той се отнася за седем области в Централна Северна и Североизточна България. Рискът от градушки също е висок.

Над Западната и Централната част на Стара планина ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, а в обособени региони – и краткотрайно интензивни. В планинските масиви на Южна България изгледите са за най-вече слънчево време. Вятърът в планините е сдържан, само че краткотрайно и мощен. Максимални температури – сред 16 и 23 градуса.

От северозапад ще продължи да прониква по-хладен въздух. Температурите ще се намаляват и оптималните ще са в северозападните региони към 26-27 градуса, на югоизток ще остане горещо до 34-35 градуса.

Утре над Централната и Източната част на Северна България и планинските региони ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. В Североизточна България е нараснала вероятността за градушки. Понижението на температурите продължава.

През нощта против петък и в петък краткотрайни дъждове с гръмотевици предстоят тук-там в Южна и Източна България. В събота и неделя – повече слънчеви часове над Западна България, а краткотрайни превалявания се задават към Източните и планинските региони, съобщи bTV.

Към понеделник ще има едва покачване на температурите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР