Жълт код е обявен в 21 области в страната днес.

...
Жълт код е обявен в 21 области в страната днес.
Коментари Харесай

Надежда всяка оставете! Синоптиците отлагат благата вест за затоплянето и ни попариха с ето тази ПРОГНОЗА

Жълт код е разгласен в 21 области в страната през днешния ден. Без предизвестия за рисково време са единствено регионите в Югоизточна България.

Предупреждение за рисково време поради мощен вятър има в 10 области, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Мярката е в действие за областитеВидин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. В тези региони ще духа мощен вятър от запад-северозапад със междинна скорост 14-19 м/сек, оповестява " Дарик ".

Жълт код е разгласен и за областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където и през днешния ден ще не престават преваляванията. Поради насъбраните обилни количества дъжд до в този момент, предстоящите нови такива (20-25 л/кв.м) могат да съставляват заплаха, предизвестяват метеоролозите. Ще се усили и запад-северозападният вятър, като скоростта му ще доближи до 14-17 м/сек.



Предупреждение за превалявания има и в областите Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна. В тези региони се чакат превалявания от дъжд, които ще продължат и след среднощ. Прогнозираните количества на преваляванията са да доближат към 20-25 л/кв.м, само че са вероятни и местни обилни превалявания до към 50 л/кв.м.

В планините облачността ще е по-често забележителна, ще има превалявания и гръмотевици. По Черноморието към и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, ще духа сдържан западен вятър.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР