Жалбата на Овергаз до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

...
Жалбата на Овергаз до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)
Коментари Харесай

Овергаз ще обжалва решение на КЗК пред Върховния административен съд

Жалбата на Овергаз до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не е против новия входно-изходен модел за такси „ транспорт “ и „ достъп “ до газопреносната мрежа на " Булгартрансгаз “. Информацията, която се популяризира в медиите към отхвърли на Комисия за защита на конкуренцията да удовлетвори настояването на Овергаз, е подвеждаща и неточна. Решението на КЗК* ще бъде обжалвано от „ Овергаз Инк. “ пред Върховния административен съд.

В жалбата се визира държанието на държавния оператор на газопреносната мрежа в подтекста на съответни събития от месеците януари и февруари 2017 година Студеното време в първите два месеца на 2017 година и рекордната консумация на електрическа сила бяха повода Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) да задейства студения запас на „ Топлофикация–Русе “.

Заради проблем с разпалването на въглищата обаче русенската топлофикация, с която Овергаз няма никакви договорни връзки, минава на газ. Преносният оператор „ Булгартрансгаз “ разпределя част от потребените от „ Топлофикация–Русе “ количества природен газ, на стойност над 2 милиона лв., като негативен дисбаланс на Овергаз и чака сдружението да ги заплати. С това „ Булгартрансгаз “ нарушава редица контракти и правила.**

*Решение № АКТ-847-26.07.2018.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР