Jaguar E-Type е един от най-емблематичните автомобили в историята на автомобила

...
Jaguar E-Type е един от най-емблематичните
автомобили в историята на автомобила
Коментари Харесай

Jaguar F-Type Heritage 60 Edition празнува 60 години на емблематичния E-Type!

Jaguar E-Type е един от най-емблематичните автомобили в историята на автомобила и се помни доста на драго сърце сред ентусиастите. Jaguar дебютира E-Type през 1961 година, но гледайки колата даже и през днешния ден, със сигурност не бихте могли да кажете, че сега е на 60 години. Нейният обичан и запомнящ се безконечен дизайн и доста висока производителност за времето, са достатъчни, с цел да я трансформира в легенда в книгите по история на Jaguar.

Е, отпразнувайки 60 години на емблематичния E-Type през 2021 година, Jaguar представя лимитираната серия F-Type Heritage 60 Edition, връщайки се към началото на този модерен състезателен автомобил. Jaguar предлага серията Heritage 60 Edition в два разновидността - купе и кабриолет, сходно на истинския F-Type.

Разбира се, Jaguar F-Type Heritage 60 Edition трябваше да се отличава и със специфична скица на боята. Моделът с стеснен тираж е боядисан в прелестен зелен цвят Sherwood Green, който е един от цветовете на запазената марка на истинския E-Type. Този цвят не се предлага за никой различен Jaguar от 60-те години на предишния век.

Както купето, по този начин и кабриолетът F-Type имат също по този начин нови 20-инчови алуминиеви джанти с „ диамантено превръщане “. Има някои по-лъскави черни и фини хромирани външни акценти, а спирачните апарати са черни.

В интериорите сиF-Type Heritage 60 Edition предлага двуцветна кабина, облицована с кожа Caraway и Ebony Windsor. Има и неповторим финиш на алуминиевата подпора, който е вдъхновен от външния корпус на огледалото за обратно виждане на E-Type. Налице са и специални логотипи за 60-годишнината Е-тип на облегалките за глава, възпоменателни протектори, плака SV Bespoke по поръчка и килимчета с борд.

Търговският шеф Марк Търнър споделя за Jaguar SV Bespoke - „ Работили сме в тясно съдействие с Jaguar Design, за да разработим тематиката на F-Type Heritage 60 Edition, която отдава респект на E-type по съвременен начин. “

Под капака, Jaguar F-Type Heritage 60 Edition се задвижва от 5.0-литров, V8 мотор с компресор. Този мотор произвежда мощност от 575 к.с.и 700 Нм върхов въртящ момент, същият както при F-Type R. Двигателят е обвързван с 8-степенна автоматична скоростна кутия и мощността се изпраща към четирите колела посредством система за пълно задвижване.

Jaguar твърди, че това особено издание F-Type може да форсира от 0-100 км / ч единствено за 3,5 секунди, а оптималната скорост е електронно лимитирана до 300 км / ч. Както подсказва името от Jaguar F Type Heritage 60 Edition 2 ще бъдат създадени единствено 60 бройки, всеки автомобил от които ръчно приключен от екипа на SV Bespoke в Jaguar Special Vehicle Operations в Уорикшир.

От Jaguar споделят също, че този модел ще бъде достъпен за продажба в целия свят,а моделът към този момент е наличен за предварителна поръчка в този момент и е на цена 122 500 британски лири.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР