JACI-PARANA, Бразилия (AP) — Гигантът за преработка на месо JBS

...
JACI-PARANA, Бразилия (AP) — Гигантът за преработка на месо JBS
Коментари Харесай

Бразилски съдебни дела свързват JBS с унищожаването на Amazon в защитена зона, търсят милиони обезщетение

JACI-PARANA, Бразилия (AP) — Гигантът за преправка на месо JBS SA и три други кланици са изправени пред правосъдни каузи, изискващи милиони долари за екологични вреди за хипотетично закупуване на добитък, отглеждан нелегално в предпазена зона в бразилската Амазония.

Исковете, заведени от 5 до 12 декември от западния бразилски щат Рондония, са ориентирани против употребата на предпазена зона, известна като Jaci-Parana, в миналото тропическа гора, само че в този момент най-вече трансформирана в пасища от десетилетия на корист от земевладелци, дървосекачи и животновъди. Въпреки закон, който не разрешава развъждането на наедрял рогат добитък в резервата, към 216 000 глави в този момент пасат на пасища там, съгласно държавната работа за животни.

Исковете съдържат тип доказателства, които притеглят вниманието на специалисти по обезлесяването и ветерани от противозаконната търговия с наедрял рогат добитък в Бразилия: документи за прекачване, показващи крави, отиващи напряко в кланицата от предпазени зони, като информация...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР