Изявленията на Ердоган след заседанието на кабинета: - Ще използваме

...
Изявленията на Ердоган след заседанието на кабинета: - Ще използваме
Коментари Харесай

Турция лавира, избягва открито затваряне на Проливите за Русия

Изявленията на Ердоган след съвещанието на кабинета:

- Ще използваме пълномощията си, произлизащи от Монтрьо, по подобен метод, че да предотвратим ескалацията на рецесията. Разбира се, няма да компрометираме националните си ползи, само че няма да пренебрегнем районния и световен баланс.

- Считаме за недопустимо нападението на Русия против територията на Украйна и оценяваме битката на украинската администрация и народ.

- 5 хиляди наши жители бяха евакуирани от Украйна.

- Няма да се откажем от Русия или Украйна.

- Никой не би трябвало да се съмнява, че ще преодолеем рецесията в Северното Причерноморие, както всички провокации в последно време у нас.

Турският външен министър Чавушоглу сподели късно нощес: В случай на война, в случай че Турция не е страна в спора, контролът над проливите принадлежи напълно на Турция.

" Ние следваме наредбите на Конвенцията от Монтрьо. В тази конфликтна обстановка ние предупредихме всички извънкрайбрежни страни да не изпращат военни кораби в Черно море. До момента не са правени преходи ", съобщи той.

Интересно е, че Анкара не споделя недвусмислено „ ние затворихме “, тя споделя „ приложихме конвенцията “, до момента в който в действителност корабите нямат право да минават.

Йорук Ъшик (блогър, който следи по какъв начин корабите минават през Босфора) споделя, че най-малко четири съветски кораба чакат решението на Турция, с цел да се трансферират от Средиземно към Черно море. Сред тях са фрегата и унищожител. За това написа Mediascope.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР