Изявленията на Белия дом за възможно изпращане на военнослужещи в

...
Изявленията на Белия дом за възможно изпращане на военнослужещи в
Коментари Харесай

Русия сряза САЩ за възможното изпращане на военни в Източна Европа

Изявленията на Белия дом за допустимо изпращане на военнослужещи в Източна Европа подклаждат антируски уплахи и реваншистки настроения в Киев. Това разгласи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в изявление за " Новости ".

По-рано говорителката на президента на Съединени американски щати Джен Псаки съобщи, че американската администрация изследва този вид при положение на утежняване на обстановката в Украйна.

Както твърди Рябков, тези думи " целят на първо място да разпалят реваншистки настроения в Киев, да разпалят антируските уплахи и методите на страни, които са се оповестили за " прифронтови ".

Преди дни, по време на онлайн диалози, съветският президент Владимир Путин означи пред сътрудника си Джо Байдън, че Украйна саботирала Минските съглашения, а също по този начин акцентира, че НАТО предприемал рискови опити да завладее украинска територия и укрепва военния си капацитет по съветските граници. Той беседва за същото с английския министър председател Борис Джонсън.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че осведомителното напрежение към напредванията на съветската войска се нагнетявало за по-нататъшната ѝ демонизация.

Сергей Рябков, разяснявайки дейностите на Съединени американски щати и съдружниците от НАТО, допусна, че те се готвят да повторят " тъжния опит от кубинската ракетна рецесия ". Дипломатът означи, че Белият дом " по чудноват метод " е фокусиран върху тематиката за ескалация на границата с Украйна, която в действителност не съществува. В същото време, както акцентира заместник-министърът, Вашингтон няма нито моралното, нито политическото право да повдига въпроса какво прави Русия на нейна територия.

Напоследък Западът все по-често приказва за " съветската инвазия ", обвинявайки Москва, че изтегля войски към границата със прилежаща страна. В отговор Кремъл акцентира, че няма да нападат никого, а управляващите реалокират въоръжените сили по свое убеждение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР