Изявлението на началника на щаба на генералния секретар на НАТО

...
Изявлението на началника на щаба на генералния секретар на НАТО
Коментари Харесай

Захарова нарече думите на представителя на НАТО по въпроса за влизането на Украйна в Алианса измама

Изявлението на началника на щаба на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен за опцията Украйна да се причисли към Алианса е машинация, преследваща избрани политически цели. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио Sputnik.

Дипломатът обърна внимание на по-ранното изказване на Йенсен, че Украйна може да стане член на НАТО, в случай че се съгласи да отстъпи територии, които отхвърля да признае за част от Русия. Според него " изходът може да бъде Украйна да се откаже от територията и в подмяна да получи участие в НАТО ".

„ Говорим за някакво мятане, някакво пълнене, което има избрани политически цели ", сподели Захарова, разяснявайки изказването на Йенсен.

По-рано съветският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин съобщи в изявление за ТАСС, че за разрешаването на спора би трябвало да бъдат доказани първичните основи на суверенитета на Украйна - нейният безпристрастен, извънблоков и неядреен статут. Според него „ би трябвало да бъдат приети и новите териториални действителности, демилитаризацията и денацификацията на Украйна, правата на нейните рускоезични жители и националните малцинства би трябвало да бъдат обезпечени в сходство с условията на интернационалното право ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР