Изявление на Стефан Цветков, председател на Управителния съвет на Българска

...
Изявление на Стефан Цветков, председател на Управителния съвет на Българска
Коментари Харесай

Изявление на президента на БФТенис по повод прекъсването на сезона

Изявление на Стефан Цветков, ръководител на Управителния съвет на Българска федерация по тенис, по отношение на събитията към прекъсването на сезона и разпространяването на ковид:

" Уважаеми членове на БФТ,

Надявам се, че това известие да Ви намира в положително здраве и разположение на духа. В тази изключителна и нетипична обстановка, в която е страната ни и българският тенис, от името на членовете на Управителния съвет, бих желал да Ви уверя, че Българска федерация по тенис твърдо и поредно продължава да поддържа и работи за членовете си според положителните практики с оглед събитията сега.

Нашата активност ще би трябвало да се приспособява към новата обстановка в страната и в света. Въпреки това и доколкото събитията ни разрешават, ние резервираме фокуса си върху нашите съществени цели и цели.

a) Ние сме фокусирани върху това да запазим нашите чиновници, състезатели и треньори здрави и осведомени!

б) Наш фокус е и да останем ангажирани с всички фенове на тениса, които са лишени от опцията да практикуват своя обичан спорт в актуалната епидемиологична конюнктура.

в) На последващо място, само че не и по значение - ние сме фокусирани и върху опазване жизнеността на нашия спорт и на тенис клубовете в страната!

Целият екип на БФТ сега работи отдалечено. Въпреки това, всички чиновници и членовете на УС са изцяло разполагаем да дават отговор на потребностите и запитванията на нашите членове. Вие можете да се свържете с екипа на БФТ чрез е-поща или мобилен телефон, в това число да организирате виртуални срещи с тях чрез видеоконферентни софтуерни решения, в това число, само че освен Skype, Гугъл Hangout и други.

Всеки Тенис клуб - член на БФТ (независимо от неговата категория) ще може да се възползва от услугите на нашия екип.

Нашата интернет страница и акаунта ни във Фейсбук - се актуализират постоянно с нова информация от разнообразни достоверни източници. Същевременно Ви каним да споделите и вашите истории и вести. Така че, в този момент е време и Вие да създадете наличие и да споделите информация и разгласи, на които да дадем публичност и естрада. Така Вашият тенис клуб ще получи още една платформа, на която да бъде видян.
До края на тази седмица следва да бъде утвърден от УС съставът на Кризисен щаб на БФТ, който ще включва членове на УС и на Треньорския съвет. Щабът ще се концентрира върху решаването на няколко доста значими тематики за активността на федерацията: Адаптиране на спортния календар за 2020 година към обстановката в страната и чужбина; обезпечаване на финансовата непоклатимост на БФТ в тази спешна обстановка и подкрепяне на всички тенис клубове в страната да се оправят с новите и необикновени провокациите, на които епидемиологичната обстановка в страната ги подложи.

Бих желал да подчертавам на няколко значими неща.

Първо, планираме да подготвим рекомендации до Министерството на младежта и спорта и цялото държавно управление за поддръжка на българския спорт в тези сложни времена с подобаващи стопански и обществени ограничения. Нуждаем се от Вашата противоположна връзка, с цел да разберем какво е въздействието на изключителното състояние, оповестено от Народното събрание в страната, върху Вашата работа и по какъв начин вашите клубове обезпечават продължение на активността си. Моля, изпратете ни допустимо най-скоро Вашите мнения по следните няколко значими тематики:
Как е наранена активността на Вашия клуб от изключителното състояние в страната и наложените поради него ограничавания?

Бихте ли предложили съответни и характерни ограничения, които БФТ да заключи в общо предложение до ММС и другите ангажирани с активността ни локални и/или държавни органи? Моля да ги групирате съгласно периода им на реализация, т.е. краткосрочни, средносрочни и дълготрайни ограничения.

Бихме се радвали, в случай че можете да ни предложите работещи и тествани стопански решения, които да позволят/да спомогнат да се преодолее създалата се спешна обстановка.

Второ, неизбежно се постанова да бъде изменен спортният Календар за актуалната спортно - спортна година, въпреки и обстановката към момента да е мъчно предсказуема. Нашата съществена цел ще бъде да преодолеем рецесията, породена от COVID-19 пандемия, като следваме условията на оповестеното изключително състояние в България и доста страни по света. Знаете, че към този момент отложихме всички прояви от спортния ни календар до края месец април.

В момента сме интензивно в връзка с ITF и Tennis Europe като чакаме инструкции от тях по отношение на структурирането на техния календар до края на календарната година. На база на противоположната връзка от ITF и Tennis Europe ще можем да планираме първо всички интернационалните прояви, на които държим България и българските тенис клубове да бъдат домакини. След това ще се предложи и разбъркване в програмата на останалите шампионати и шампионати за всички възрастови групи. Ще бъдем по отношение на Вас в идващите няколко седмици по тази тематика.

На трето място, апелирам да споделите с нас u Вашите хрумвания и оферти, с какво българският тенис може да способства за превъзмогване на рецесията в страната. Например, оферти по какъв начин да се подкрепят органите на локална власт, здравните заведения. Пример за сходна концепция и желанието ни да ангажираме участниците в националните ни тимове за мъже и дами да се включат в акцията " Остани в къщи " и да бъдат модел за отговорно държание измежду всички спортисти и фенове на тениса.
БФТ ще продължи работи отговорно към всички състезатели, треньори и фенове на тениса съгласно развоя на обстановката в страната и в света и ще продължава постоянно да Ви осведоми за дейностите и решенията на своите управление и екип. "

Искрено Ваш,
Стефан Цветков
Председател на УС на БФТ "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР