Изявление на ръководството на фондация Национален Фонд за Спорт, Култура,

...
Изявление на ръководството на фондация Национален Фонд за Спорт, Култура,
Коментари Харесай

Изявление на новия акционер в ЦСКА! Ето какви са целите!

Изявление на управлението на фондация " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука " получи ТОПСПОРТ на публицистичната си поща. То е по отношение на придобиването на 40% от акциите на футболен клуб ЦСКА.

Ето какво гласи то:

" Водени от убеждението, че спортът, изкуството и културата могат да бъдат мотори и обединители на всяка една нация, изключително във времена на рецесия, преди месец и половина, по предложение и концепция на Данаил Илиев, дружно със съидейници с сполучлив бизнес в България и чужбина, създадохме фондация " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука ". Вярваме, че с общите старания на хора, милеещи за развиването на многочислените надарени българи в разнообразни сфери, можем да допринесем за облагодетелстването на обществото ни като цяло. Фондацията има за цел да подкрепя и финансира планове в региона на българския спорт, просвета, изкуство и просвета. В това число спортни клубове, културни, просветителни и научни институции, както и обособени спортисти и представители в региона на културата и изкуството. Вярваме в нуждата от компании, компании, фондации и институции, които да подкрепят финансово спорта. Затова един от основните браншове, към който се фокусираме, е и бълграският футбол, като безспорен феномен и притегателна мощ за милиони.

Подобен феномен са и няколко български клуба. Най-успешният от тях в исторически проект и причина за щастието на толкоз доста почитатели през годините е ЦСКА. Нашето предпочитание е да станем част от новата историята на " армейския " клуб. История, в която бъдещите генерации да изпитат от незабравимите страсти на своите предшественици. Развитието на клуба, изключително през последните месеци, ни дава вяра, че дружно с актуалните притежатели ще имаме опция да реализираме още по-добри резултати и дружно да се борим за идеите на клуба, които са и измежду актуалните цели на управлението. Сред тях отличаваме:

- построяването на нов, съвременен и функционален стадион;

- възстановяване изискванията в детско-юношеската школа и основаването на още повече предпоставки за развиването на мощни футболисти от " алената " академия;

- продължение на възходящата линия на развиване на първия тим.

В наши дни футболът се развива с извънредно бързи темпове и се трансформира в характерен стопански бранш. Развитието и комерсиализацията на спорта се подчиняват на стопански закони и бизнес решения, с които считаме, че можем да сме потребни на ЦСКА. Затова на драго сърце разгласяваме придобиването на 40% от акциите на клуба. От през днешния ден клубът се трансформира в главния приоритет на фондация " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука ".

В управлението на ЦСКА като втори изпълнителен шеф ще влезе Стоян Орманджиев, приемник на една фамилия, която оставя трайна и незабравима диря в историята на българския футбол и ЦСКА. Двамата с сегашния началник Филип Филипов ще показват визията си за развиването на клуба в взаимна конференция на следващия ден (23.02.23 г.), 10:00 ч. в залата за конференции на ст. " Българска войска ".

С почитание,

" Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука ".
 Официално: ЦСКА с нов акционер и още един изпълнителен шеф
Официално: ЦСКА с нов акционер и още един изпълнителен шеф

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР