Извор с лечебна вода е чудото за много християни и

...
Извор с лечебна вода е чудото за много християни и
Коментари Харесай

Иконограф: Жена от Русе зачена с едно шише с вода от извор в ателието ми

Извор с лечебна вода е чудото за доста християни и мюсюлмани, намерили излекуване от тежки болести.

Водата извира в ателието на иконографа Стоян Недев във Велико Търново, предава

Възможно ли е чудото и за какво ни е нужно? Какво имаме потребност да възкресим у нас, хората, на Възкресение?

Чудото е нещо неизмеримо, нещо поразително, което удивлява със своята изключителност и странност. Като знамение доста хора дефинират извора, бликнал преди години в ателието на иконографа Стоян Недев на метри от крепостта Царевец във Велико Търново.

"1996 година мазета. Рисуваме иконата на свети Георги. При довеждане докрай на иконата гръмна под мен. Аз излязох извън и крещя - земетресение. То се разтресе всичко. Разцепи се изпод, бликна водата. Рекох – спукана тръба имам. Взех да копая надолу, а тя клокочи водата, извира. Стигнах три тетра, няма тръба, няма нищо. Направих един похлупак, затулих. Ходих, услужиха ми с една огромна тръба да се събира водата ".

Една от първите дами, пристигнали да си налеят от чудодейната вода преди години, била от Русенско, споделя иконографът. Водата била за майка ѝ, която имала здравословен проблем с очите. Стоян Недев споделя, че след месец момичето се върнало, с цел да опише, че старата жена оздравяла.



Иконографът построил мраморна чешма върху извора в ателието, където рисува, а в прилежащото помещение е направил параклис на свети Георги, светецът в чийто ден е роден през 1946 година.

Заредили се доста хора от близо и надалеч – християни, мюсюлмани – все чудото на водата търсили за излекуване.

През 2015 година Стоян Недев споделя, че потърсил проучване на водата. Направил го е специалист от Варна:

"Сложи тук компютъра с апаратурата си и вика – каква е тази вода, в България няма такава вода. Минералната вода има от 80 до 134 микроелемента, а тук са 548. Голяма мощ, огромно нещо. Над 135 бебета имаме. Бебе в Япония имаме. Една жена от Русе под дърво и камък е ходила за помощ, 13 години е нямала деца, с едно шише от тука и зачена ".



Изворът в ателието на иконописеца е с дебит от 40 литра за денонощие, а пред вратата чакат десетки хора от цялата страна, вярващи в чудото. Надяват се, че водата ще помогне и на тях, обезверени от действителността на тежките медицински диагнози и от страната. Вярват и против 5 лв. подаяние получават бутилка от 2 литра с водата, която им наливат от мраморната чешма над извора.

"Знаете ли защо става въпрос въобще в тази страна? Оня ден го запитвам професора – ти не ми приказваш за интервенция, ти ми приказваш за пари. Какво да имам вяра, към този момент не зная в какво да имам вяра, към този момент нямам доверие в страната. Това е истината ".

"Може би е последното място, където мога да дойда, най-откровено казано. Човек, който е изгубил вярата си, през цялото време е изгубен ".

"Всеки прави положително, с цел да получи положително ".

"Вярвам и аз във водата. Бях в чужбина и инцидентно по малкия екран го видях. За здравословен проблем е, уповавам се и може би ще помогне и имам вяра, че ще помогне. Като ни гледате, младежи сме. Аз съм интернационален водач и под напрежение живот живеем ".

Иконописецът и реставратор на икони Стоян Недев е в ателието под Великотърновската митрополия до крепостта Царевец от 1988 година. Правил е пет независими изложения в чужбина, три от които са били в Япония през 90-те години на предишния век. Казва, че чудото в човешкия живот не се случва току-тъй. Трябва религия да има:

"Всеки го има в сърцето си, вярата в Бога и в светиите. Всеки се моли на Бог – наследник, отец, на света Богородица, аз се апелирам на Светия дух и споделям – Безграничен, възвишен Дух, апелирам те по този начин и по този начин – моята молитва, каквато е, и стават чудесата ". На въпроса за какво имаме потребност от чудесата, дава отговор, че по този начин сме устроени към този момент. "Така ни подложиха да се разболяваме. Измамиха ме тук. Направих една къща под университета. Дойде един проектант с един престъпник да си дам дворното място и новата къща и ще създадат гаражи, магазини, жилища. Аз като чух за магазин, крещя – като го дам чартърен, пенсията ми ще излиза. Събориха новата къща, само че до ден-днешен зее един ров ".

Освен икони Стоян Недев рисува облиците на Левски, Ботев, Раковски, на Людмила Живкова и на баба Ванга. Закачил е творбите в ателието си с чудодейната вода, а за Възкресение споделя, че като нация имаме потребност от възкресение на добрината и вярата:

"Чудото е самостоятелно. Всеки както желае, по този начин да се моли. За възкресението – въпросът е самостоятелен. Вярата, аз не виждам без религия да се живее. Вяра в положителното, в истината и това е ".



Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР