Изводът от днешното гласуване за член на СЕМ е само

...
Изводът от днешното гласуване за член на СЕМ е само
Коментари Харесай

БСП: Делян Пеевски превзе и СЕМ

Изводът от днешното гласоподаване за член на Съвет за електронни медии е единствено един - Делян Пеевски завладя и Съвет за електронни медии. С тези думи представителят на ПГ на Българска социалистическа партия Александър Симов пред публицисти в Народното събрание. Народните представители гласоподаваха новия член на регулатора, който ще заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича. Галина Георгиева, която бе предложение на Вежди Рашидов от ГЕРБ, бе определена с гласовете на болшинството.
Според Симов Движение за права и свободи и ГЕРБ още веднъж са показали своята коалиция и са настанили в Съвет за електронни медии следващия претендент, комфортен за Делян Пеевски и за статуквото. Той напомни, че представител на парламентарната квота в Съвет за електронни медии е бил Иво Атанасов - човек от опозицията, с друг глас, с престиж.
В момента сложиха една комфортна марионетка, която ще извършва тъкмо това, което й кажат. Т.е. политическите андроиди в Съвет за електронни медии се усилват с още един и гласуванията там ще стават все по-единодушни. Цензурата тържествува изцяло, добави Симов. Той акцентира, че в такива органи е добре да се цени особеното мнение. Видяхме при последното избиране на началник на Българска национална телевизия какви разнообразни концепции бяха показани, само че се знаеше авансово, че Кошлуков ще стане шеф, разяснява националният представител.
Гласувах срещу определената за член на Съвет за електронни медии, не тъй като се колебая в нейните качества, а тъй като още веднъж видяхме една наклонност - да смажем всяко друго мнение във всеки вероятен държавен орган, сподели още Александър Симов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР