Извинение към всички двойки с репродуктивни проблеми поднесе в ефира

...
Извинение към всички двойки с репродуктивни проблеми поднесе в ефира
Коментари Харесай

Доц. Тонев: Дължа извинение и го поднасям искрено

Извинение към всички двойки с репродуктивни проблеми сервира в ефира на Дарик радио доц. доктор Антон Тонев, консултант на кмета на Варна по здравните въпроси. 

 Заради изявлението му „ Има и по-приятни способи от инвитро стратегиите да се борим с демографската рецесия ”, направено на съвещание на общинската здравна комисия, от ГЕРБ-Варна желаеха неговата оставка.

„ Въпреки че репликата е извадена от подтекста, дължа опрощение и го сервирам най-искрено на всички двойки, които са претърпели този проблем. Подхождам с най-голямо почитание към техните проблеми. Репликата се употребява за опозиционно говорене и отсега нататък ще бъдем очевидци и на други такива опити за изместване на политическия фокус от някогашните ръководещи в града, чието завещание не е по никакъв начин положително. Дълго време са се неглижирали инфраструктурни проблеми в общинското опазване на здравето. Има две общински здравни заведения, които са пред банкрут. Бюджетът за опазване на здравето до момента е юридически пожарогасително и без визия, което в този момент се опитваме да променим ”.

Близо 392 хиляди лв. за ин витро процедури са планувани в бюджета на Варна, като сумата е по-голяма от изразходваната през предходната година, изясни доктор Тонев.

„ Ин витро процедурите са държавна политика, а в общинската наредбата се показва, че се подкрепят двойки, които към този момент са се възползвали от държавна помощ. Уверявам, че нито една двойка, която дава отговор на условия, няма да остане без финансиране ”.

Д-р Антон Тонев посочи, че е на цивилен контракт като консултант на кмета. Също по този начин той е и консултант на министъра на опазването на здравето.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР