Известно е, че здравословното хранене в изключително важно и общо

...
Известно е, че здравословното хранене в изключително важно и общо
Коментари Харесай

Десет бона кеш, ако кръстите детето си Киноа

Известно е, че здравословното хранене в извънредно значимо и общо взето в последно време има наклонност на всички места да ни осведомят за това. Можем да чуем, прочетем или забележим препоръки по какъв начин да се храним уравновесено и разнообразно на всички места.

Както знаете, в Съединени американски щати казусът с наднормените килограми и затлъстяването (особено при подрастващите) е извънредно сериозен.

Заради това в едно американско заведение решили да предизвикат клиентите си по забавен метод. Американски ресторант взема решение да поддържа и да насърчи здравословното хранене, като дава обещание 10 хиляди $ премия на родителите, които кръстят отрочето си Киноа.

Киноа, както евентуално ви е известно, е името на зърнена просвета, която напоследък е оповестена за суперхрана и за един от най-полезните артикули, които човек може да употребява. Условието, което са сложили от ресторанта, е родителите да съумеят да потвърдят, че са кръстили детето си по този изключително необикновен метод.

Ако се чудите от кое място в действителност е пристигнала концепцията на притежателите на заведението – те самите изясняват, че не са намерили никого в Съединени американски щати с това име.

 Бебе

В същото време в страната има доста хора с най-различни имена на храни – да вземем за пример Епъл (ябълка), Кейл (къдраво зеле) или пък Бри (меко френско сирене).

Маркетинг шеф на заведението е Кевин Майър, който изяснява, че от ресторанта са разчувствани, че са присъединили киноа в менюто си и по тази причина решили да измислят нещо, което да притегля още клиенти.

И в случай че управляващите в Съединени американски щати разрешават едно малко бебе да бъде кръстено на зърнена просвета, то има места по света, където към този момент има прочут надзор над избора на имена на децата. В Швеция, да вземем за пример, имената Metallica, Гугъл, Allah, са неразрешени.

Любители на метъл бандата Металика решили да кръстят детето си по този метод – майката и таткото на момиченцето са желали това да е второто име на отрочето, само че от управляващите не разрешили.

Друго семейство решило да кръсти свето детенце Oliver Гугъл Kai, което провокирало същински публичен скандал в Швеция.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР