Известно е, че японките изглеждат много по-млади от възрастта си

...
Известно е, че японките изглеждат много по-млади от възрастта си
Коментари Харесай

Тайните на японките за стройна фигура

Известно е, че японките наподобяват доста по-млади от възрастта си и имат стройна фигура. Японците са известни със здравословния си метод на живот, само че какви са тъкмо техните секрети, с цел да наподобяват толкоз младолики?

Ето 9 аргументи, заради които японките могат да останат стройни и млади дълго време.

1. Пият зелен чай

Зеленият чай има мощни антиоксиданти, които понижават възпалението, основано от свободните радикали, причиняващи прибързано стареене и разнообразни болести. Той също по този начин може да подкрепи храносмилането, контролира телесната температура и усъвършенства психическото и сърдечното здраве.

2. Консумиране на ферментирали храни

Освен че прибавя положителни чревни бактерии, ферментиралата храна може да увеличи равнищата на витамин А, витамин С и да направи храната по-смилаема. Японците се любуват на натто, тип ферментирала соя, която съдържа мощен пробиотик, наименуван Bacillus subtilis, който е добър за имунната система и има свойства да се бори с рака.

3. Консумация на морски блага

Японците се любуват на морски блага като риба, калмари, змиорки, октоподи и миди в множеството от ежедневните си ястия. Те  са богат източник на хранителни субстанции, цялостни с протеини, витамини и минерали като витамин В и D и омега-3 мастни киселини.

4. Консумират по-малки порции

Те сервират всяко ядене в по-малки чинии. Също по този начин в никакъв случай не натрупват храната си в една и съща паница, защото размерът на порцията е значим фактор за поддържане на тежестта.

5. Ходенето е обред

Както е известно на мнозина, японците доста вървят. Повечето от тях вървят и карат колела, с цел да избегнат трафика. Те одобряват ходенето съществено, защото това не е просто мудна разходка, а превръщане на огромно внимание на всяко придвижване. Така усилват сърдечната и белодробната валидност и усъвършенстват ръководството на положения като високо кръвно, диабет и мускулни и ставни болки.

6. Здравословни десерти

Когато мислите за десерт, на разум идват сладоледът, тортата и всевъзможни нездравословни ястия. Но японските десерти са разнообразни - просто се употребява като късмет за разчистване и ободряване на небцето след хранене, вместо да се насладят на мощно сладка закуска.

7. Бани в горещи извори

Баните в горещи извори са изключително почитани в Япония и се счита, че имат релаксиращо влияние върху тялото и мозъка. Терапевтичният резултат е бил употребен за лекуване, облекчение на напрежението, болката, кожните проблеми и усилване на кръвообращението и доставкана О2 към мускулите.

8. Процедури за грижа за кожата

Японките отстраняват грима си като първа стъпка от рутината за грижа за кожата. Те употребяват почистващ препарат на маслена основа, защото считат, че той освен отстранява замърсяванията, само че и поддържа салдото на влагата в кожата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР