Известният влак Ориент Експрес, който пътува от Париж до Истанбул,

...
Известният влак Ориент Експрес, който пътува от Париж до Истанбул,
Коментари Харесай

Посрещнаха легендарния Ориент Експрес в Русе

Известният трен " Ориент Експрес ", който пътува от Париж до Истанбул, спря в ранния следобяд през днешния ден на Централната жп гара в Русе.

В композицията, която се състои от 15 вагона, пътуват 91 туристи от разнообразни страни. От тях 21 са от страни от Европейския съюз, а 70 са от Съединени американски щати, Канада и Англия. 

Десетки русенци, множеството от които деца, пристигнаха да видят и да снимат първокласния трен, разказан в разказ от Агата Кристи. 

" Тук съм, с цел да видя " Ориент Експрес " и желая да пътувам с него. Досега не съм се возил с трен ", сподели пред Българска телеграфна агенция седемгодишният Филип. Заедно с него бе и 17-годишната му сестра Йоана. " Много се вълнувам, тъй като в никакъв случай не съм виждала този трен. Скъпо е, само че желая в бъдеще да пътувам с него ", сподели Йоана. 

На перона с татко си бе и 12-годишният Михаил. " Знам, че влакът пътува от Париж до Истанбул. Разбрах, че ще дойде в Русе и желаех да го видя, тъй като е прочут ", каза той.

Всеки вагон от композицията е друг и има своя история. Някои са от времето на Втората международна война. В един от вагоните в миналото е пътувала и Агата Кристи. 

За удобството на пасажерите се грижи личен състав от 40 души. Те са главно от Италия и Франция. Дженаро и Емануеле от личния състав, които слязоха от композицията и се снимаха с искащите посрещачи, обясниха, че е доста вълнуващо да се пътува с " Ориент Експрес ". 

В крайдунавския град влакът бе зареден с вода, мина механически обзор и гранична инспекция. За Варна той потегли с електрическия локомотив на БДЖ " Хан Аспарух ". Композицията би трябвало да дойде на следващия ден в Истанбул. 

" Ориент Експрес " стопира в Русе за втори път тази година. Известният трен мина през крайдунавския град и на 6 юни тази година. Тогава на борда му пътуваха 54 туристи, а измежду личния състав беше и родената в Русе Рени Драгнева, която работи като старши стюард.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР