Известният пазарджишки бизнесмен Пейо Тачев и брат му са били

...
Известният пазарджишки бизнесмен Пейо Тачев и брат му са били
Коментари Харесай

Разкритие: Спецченгета тарашиха имението на небезизвестния Пейо Тачев

Известният пазарджишки предприемач Пейо Тачев и брат му са били арестувани при интернационална полицейска акция преди няколко дни. Това твърди TrafficNews.bg. Преди два дни Министерство на вътрешните работи заяви за разрушена проведена незаконна група, която разпространявала подправено евро в Западна Европа.

На 21 август са извършени паралелни интервенции в България и в Испания. В интервенцията са взели участие чиновници от Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ – Министерство на вътрешните работи, и Бригадата за битка с банковите фалшификации към Националната банка в Испания, под управлението на Специализираната прокуратура на Република България, с поддръжката на Европол и Евроджъст. Създаден е взаимен екип за следствие сред Прокуратурата на Република България и Инструкционен съд 2 в Дения, Кралство Испания.

В хода на интервенцията са арестувани 15 души - деветима в Испания и шестима в България. Всеки един от участниците в групата, работила на българска територията, имал съответна роля в нея. Първоначално, на 21 август, на Аерогара София, при опит да изнесе от страната подправени банкноти на стойност 20 000 евро е арестуван К.Н. /46 г./ - осъждан за отнемане и владеене на нелегално оръжие. Впоследствие, в столицата и в Пазарджик, са арестувани още петима членове на проведената незаконна група.



Извършени са процесуално-следствени дейности на четири адреса и автомобил.

Министерство на вътрешните работи популяризира и видеоклип от интервенцията. Той демонстрира по какъв начин спецченгета влизат в имението, населявано от 49- годишния Пейо Тачев и брат му. От там са конфискувани към 100 000 лв. в друга валута, късо и дълго огнестрелно оръжие, а от леката кола, в която бил арестуван Тачев - марихуана и кокаин. Полицаите са снимали и по какъв начин сътрудниците им поставят белезници на двамата братя Тачеви.





По случая се води следствено дело под наблюдението на Специализираната прокуратура. На единият от арестуваните е повдигнато обвиняване по член 321, алинея 3, т. 2, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс, наложена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв.. Два дни по-късно Специализираният углавен съд му е наложил непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

Действията по следствието не престават.

Преди година, през май 2016, изцяло изгоря оборудването на плажа " Луда Яна " на Пейо Тачев край Пазарджик. Щетите са бяха за 250 хиляди лв.. Причините за огъня към момента не са известни, най-вероятно става дума за тенденциозен палеж. Извършителят обаче не бе оголен.














Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР