Известният изобретател Томас Едисон не е първият човек, който е

...
Известният изобретател Томас Едисон не е първият човек, който е
Коментари Харесай

Томас Едисон не е изобретил крушката

Известният откривател Томас Едисон не е първият човек, който е изобретил електрическата крушка.Четиридесет години преди той да се роди Дейви Хъмфри изобретил електрическа крушка, която обаче светела единствено дванадесет часа.

На Едисон му оставало единствено да откри подобаващ материал за жичката в крушката. Така крушката към този момент можела да свети непрекъснато, без заплаха от изключване след дванадесет часа.

Томас Едисон е получил 1908 патента на територията на Съединени американски щати и още три хиляди в други страни по света. Той обаче не е създател на всички изобретения, някои от тях са дело на незнайните му лабораторни чиновници.

Едисон е един от най-великите учени – той е усъвършествал телеграфа и телефона, както и киноапаратурата, сложил е основите на електрониката и е изобретил фонографа.

Томас Едисон страдал от глухота. Има доста митове за аргументите, които са довели до загубата на слуха му. Но ученият разказал истината на Хенри Форд.

Когато бил дребен, Едисон се опитал да се качи на трен, който към този момент потеглил. Той съумял да се хване с ръце за най-долното ходило, само че не могъл да се набере на мускули. Тогава се намесил кондуктор, който го издърпал за ушите.

По този метод бил избавен животът на великия откривател. Но до момента в който кондукторът го теглел нагоре единствено за ушите, Едисон чул заплашителен гърмеж, което бил последният явен тон, чут от него през живота му.

Едисон се сблъскал и различен път със смъртна заплаха. Той доста обичал книги и трябвало да придвижи един огромен куп в новата си квартира. Той ги опаковал като пакет и го натоварил на гърба си.

Полицай го взел за апаш и стрелял по него, само че не го улучил. След това познал изобретателя и му се извинил, след което взел част от книгите, с цел да му помогне.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР