Известният финансов експерт и автор Робърт Кийосаки наскоро предупреди, че

...
Известният финансов експерт и автор Робърт Кийосаки наскоро предупреди, че
Коментари Харесай

Предстоят още сривове на банки, ето коя е следваща – Робърт Кийосаки

Известният финансов специалист и създател Робърт Кийосаки неотдавна предизвести, че Банката на Япония (BOJ) може да бъде идната световна финансова институция, която да банкрутира, поради мощното ѝ присъединяване във финансирането на пазара на деривати.

В тази публикация преглеждаме мненията на Кийосаки и какво биха могли да значат те за международната стопанска система.

Пазарът на деривати и ролята на BOJ

Кийосаки посочи , че Банката на Япония (BOJ) финансира пазарите на деривати, които Уорън Бъфет назова.

Световният пазар на деривати в този момент се прави оценка на зашеметяващите четири трилиона $, като присъединяване на BOJ го слага в уязвимо състояние. Авторът твърди, че тази опасност за международната стопанска система надалеч не е отминала.

Печатане на пари и лихвени проценти

Кийосаки също по този начин подлага на критика тактиката на Федералния запас за нападателно повишение на лихвените проценти и навиците за отпечатване на пари от 2008 година насам, заявявайки, че лихвените проценти са се понижавали, само че внезапно са се повишили.

Той твърди, че повишението на лихвените проценти е било прекомерно бързо и уточни, че Пауъл ги е повишил по-бързо от всеки път. Кийосаки допусна, че златото и среброто са по-сигурни вложения в тази среда.

Последици за господството на Китай

Авторът предизвести, че възможен срив на BOJ може да даде на Китай още една опция да утвърди господството си в международната стопанска система. Китай предприе нападателни стъпки за икономическа конкуренция и размени щатския $ с юана. Нарастващото въздействие на комунистическата страна, образец за което е самодейността, печели все по-голяма поддръжка.


 


Инициативата съставлява световна тактика за развиване, призната от държавното управление на Китай през 2013 година, включваща инфраструктурно развиване и вложения в към 70 страни и интернационалните организации.

Значителни последствия за международната стопанска система

В предизвестията на Кийосаки за международната стопанска система се показва, че актуалните земетресения могат да имат обилни последствия. Инвеститорите би трябвало да бъдат нащрек, а Кийосаки им предложи да останат гъвкави и да обръщат внимание на изменящия се макроикономически пейзаж.

Като цяло, предизвестието на Кийосаки за евентуален срив на BOJ и последствията от него за международната стопанска система и преобладаващата роля на Китай акцентира крехкостта на финансовата система и нуждата от нерешителност при вложението.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР