Известният финансист Уорън Бъфет обяви във вторник, че е дарил

...
Известният финансист Уорън Бъфет обяви във вторник, че е дарил
Коментари Харесай

Уорън Бъфет посочи наследника си в Berkshire, дари акции за още $900 милиона

Известният финансист Уорън Бъфет разгласи във вторник, че е дарил към 866 милиона $ акции на г на четири фамилни благотворителни организации. И сподели на акционерите: " Чувствам се добре ", макар, че се доближава към залеза на именитата си капиталова кариера, заяви Reuters.

В регулаторната документи на компанията се показва, че Бъфет е дарил 1,5 милиона акции от клас B на Berkshire на фондацията Susan Thompson Buffett. Наречена на починалата му първа брачна половинка, организацията работи в региона на репродуктивното здраве.

Уорън Бъфет подари още 900 000 акции от клас Б, разпределени поравно сред благотворителни организации, ръководени от неговите деца Хауърд, Сюзън и Питър: надлежно фондацията Хауърд Г. Бъфет и, фондация Шерууд и фондация NoVo.
 7-те най-скъпи движимости на милиардера Уорън Бъфет
7-те най-скъпи движимости на милиардера Уорън Бъфет

Бизнесменът счита книгите за най-ценното, което има, а къщата за най-хубавата си инвестиция

Даренията допълват акциите на Berkshire за 759 милиона $, които Бъфет даде на благотворителните организации по това време предходната година, също тъкмо преди празника на Деня на благодарността в Съединени американски щати.

Милиардерът също по този начин показа рядко писмо до акционерите, в което още веднъж даде обещание, че повече от 99% от благосъстоянието му ще отиде за щедрост, като децата му ще служат като реализатори на наследството му. Той сподели, че Berkshire е " издигнат да издържи " и ще остане в положителни ръце.

Въпреки че през годините Бъфет ограничи отговорностите си отвън Berkshire, той в никакъв случай не е алармирал обществено, че желае да се отдръпна, в това число след диагнозата рак на простатата през 2012 година.
 Кои акции продадоха и какви купиха фирмите на Бъфет и Сорос в последните месеци
Кои акции продадоха и какви купиха фирмите на Бъфет и Сорос в последните месеци

Инвестиционният фонд на Уорън Бъфет се освободи от акциите на GM и UPS

" На 93 години се усещам добре, само че изцяло съзнавам, че играя в спомагателни инингове ", споделя Бъфет в писмото.

През годините Бъфет постоянно се базира на триумфа си да остане здрав, макар питателните привички на 6-годишно дете, в това число обич към нездравословна храна и сладки питиета.

" Мисля, че щастието има голяма принос във връзка с... дълголетието ", сподели той пред CNBC през април. " По-щастлив съм, когато хапвам топли мелби или пия кока-кола. "

Грег Абел на 61 години, заместник-председател на Berkshire, е плануван да наследи Бъфет като основен изпълнителен шеф на Berkshire, до момента в който синът му Хауърд Бъфет ще стане непослушен ръководител.

" Имаме точния изпълнителен шеф, който да ме наследи, и точния ръб на шефовете ", написа в писмото до акционерите Бъфет.

Уорън Бъфет е петият най-богат човек в света със положение от 120,5 милиарда $, съгласно списание Forbes.
 Компанията на Уорън Бъфет с $36 милиарда тримесечна облага
Компанията на Уорън Бъфет с $36 милиарда тримесечна облага

Получена е посредством увеличение на цената на капиталовия портфейл на Berkshire Hathaway

От 2006 година насам той е дарил повече от половината от акциите си в Berkshire на фамилни благотворителни организации и фондация Бил и Мелинда Гейтс. Даренията възлизат на близо 52 милиарда $ все още, в който са направени, като фондацията на Гейтс е получила над 39 милиарда $.

Бъфет управлява основаната в Омаха, Небраска капиталова компания Berkshire Hathaway от 1965 година.
 Бъфет продължава да влага милиарди долари в петролната компания Occidental
Петролната компания, в която Бъфет продължава да влага милиарди долари

С новата покупка на акции делът на Berkshire е съвсем 26%

Конгломератът има десетки бизнеси, в това число железопътната линия BNSF, автомобилно обезпечаване Geico, енергийни и индустриални компании и познати потребителски марки като Dairy Queen и Fruit of the Loom. Освен това има в капиталовия си портфейл над 318 милиарда $ в акции, към половината от които до неотдавна бяха на Apple.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР