Известният филмов режисьор Кристофър Нолан се завръща с новия си

...
Известният филмов режисьор Кристофър Нолан се завръща с новия си
Коментари Харесай

Кристофър Нолан се завръща с драматичната история на бащата на атомната бомба

Известният кино режисьор Кристофър Нолан се завръща с новия си блокбъстър „ Опенхаймер “, отдаден на американския физик и теоретик, управлявал плана по основаването на атомната бомба по време на Втората международна война, заяви Ройтерс.

Трилърът на Нолан е основан на биографичната книга от 2005 година на Кай Бърд и Мартин Шервин, озаглавена „ Опенхаймер. Американският Прометей “, осведоми Българска телеграфна агенция.

 Продукцията има звезден актьорски състав – Мат Деймън, Робърт Дауни Джуниър, Емили Блънт, както и Килиан Мърфи в основната роля на мъжа, прочут като „ бащата на атомната бомба “.

„ Историята на Опенхаймер е една от най-драматичните, които съм чувал, и има доста, доста аспекти, които я вършат толкоз завладяваща “, сподели Нолан за Ройтерс в взаимно изявление с Мърфи. „ Просто взех решение да отведа публиката там – в онази стая с тези хора, до момента в който те са взимали тези ужасяващи решения, които обрисуваха света, в който в този момент живеем. “

Опенхаймер управлява тайната лаборатория в Лос Аламос, основана от президент Франклин Д. Рузвелт като част от плана „ Манхатън “ за основаване на първата атомна бомба.

Физикът управлява и плана за първата експлозия на атомна бомба в пустинята в щата Ню Мексико с кодово име „ Тринити “. След това тези оръжия са употребявани при бомбардировките над Хирошима и Нагасаки.

„ Има толкоз доста информация (за Опенхаймер). Моята работа като артист в действителност е да уловя човечността и страстта, както и сложността и моралите на героя “, сподели Мърфи, който е работил с Нолан и преди. „ Така че в действителност не си губих времето с физиката прекалено много, занимавах се с нея умерено – само че това беше индивидът, който търсех. “

Нолан е прочут с концептуалните сюжети и образен жанр във филми като „ Генезис “, „ Тенет “ и трилогията „ Черният рицар “.

„ Опенхаймер “ улавя аспекти от всеки предходен филм на Нолан, бяха думите на Робърт Дауни Джуниър.

„ Беше ужасно да вземам участие в снимането му и още по-страхотно да го изгледам “, добави той.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР