Известният аржентински адвокат Себастиан Баглието бе назначен за администратор на

...
Известният аржентински адвокат Себастиан Баглието бе назначен за администратор на
Коментари Харесай

Наследството на Марадона: къща от Кастро, фабрика за брашно и куп банкови сметки - slava.bg

Известният аржентински юрист Себастиан Баглието бе назначен за админ на наследството на Диего Армандо Марадона. Той е известно име в бизнесредите на Буенос Айрес, като е част от известната адвокатска фирма “Пеняфор”. За малко повече от месец работа ето какво е съумял да открие Баглието от наследството:

1. По документи Венецуела дължи на Диего Марадона сумата от 50 милиона $ дружно с лихвите. Това са от заеми, давани от аржентинеца на държавни компании, които движат покупко-продажбите нефт против храни. Сред тях е и хонорарът му за мненията по “Телесур” за международното състезание в Русия. Тя е към 4 милиона $. Всяка година Марадона е опрощавал много съществени суми по договорите с държавното управление на Венецуела.

2. Малка комерсиална компания в Неапол, която движи покупко-продажбите по схемата нефт против храна, която бе реализирана за Венецуела благодарение на Организация на обединените нации. Тя е съсобственост със Стефано Чечи, негов другар от времето, когато рита за “Наполи”.

3. Фабрика за брашно и спагети, които работят наоколо до Каракас. Отделно има и компании, които се занимават с доставките на първични материали.

4. Открити са четири банкови сметки в чужбина на името на Диего Марадона. Сумите в тях обаче не се загатват. Има единствено една в Аржентина, която е на Диего и неговия юрист Матиас Морла. Морла се оказа и притежател на всички търговски марки, свързани с името на Диего, като по някакъв метод ги е записал преди 2 години през компанията “Сатвица”, която е на неговия зет, само че самият той ръководещ шеф. Очаква се това да бъде оспорено от наследниците.

5. Марадона е плащал застраховката на седем автомобила. 4 от тях са в Аржентина и към този момент се намират под правосъден запор и са прибрани от управляващите. В Дубай се намират Rolls Royce Ghost за 300 000 евро и BMW i8 за 145 000 евро.

6. Диего се оказва и притежател на 5% от акциите на някогашния първенец на Беларус “Динамо” (Брест), където бе почетен президент. Там той получи и неповторим пръстен на стойност от 300 000 евро. На негово име е и неповторимата бойна машина Overcomer Hunta, която е на стойност от над 200 000 евро и може да е амфибия. Отделно в Минск е и неповторимият мотор “Харли Дейвидсън”, който бе поръчан особено за него. Вместо гуми той има златни топки, а на всички места е брандиран с името на звездата.

7. 5% от облагата на американската компания Floating Casino, която към този момент е с немски притежатели. Тя има над 100 000 игрални автомата в Европа.

8. Процент от облагите на две американски и една британска компания за дрехи, които имат право да употребяват непокътнатите му марки.

9. Доживотен контракт с “Пума”, негов сътрудник от 80-те години на предишния век, с Coca Cola, производителят на първокласни часовници Hublot и Konami (като част от тяхната серия игри Pro Evolution Soccer series). Всъщност има голяма сбирка от часовници, която придобива изключителна стойност. Той е раздал доста, само че и запазил стотици.

10. Верига от футболни школи в Китай, които носят неговото име.

11. Има две недвижими собствености в влиятелни квартали на Буенос Айрес. Едният апартамент е прословутият на “Сегурла и Хабана” №4310 на 7-ия етаж. Има и нов в квартал “Пуерто Мадеро”. Купи къща на Роко Олива в “Бела Виста”. Къщите в затворения комплекс “Кампо де Рока” в Брандсен и тази в Тигре, където умря, са чартърен.

12. Неизвестна благосъстоятелност в столицата на Куба - Хавана. Там има дял от 5-звезден хотел, както и къща, която е отдавана чартърен. Според вестник "Марка " къщата е била подарена на Диего персонално от Фидел Кастро. На тавана имало куп движимости на легендата, които трябвало да бъдат употребявани за музей.

13. Митичният резервоар, който бе открит в хранилища в пристанищния град Бекар, с който се е прибрал от Дубай. В него са открити над 200 предмета, свързани с Марадона, които на търг биха коствали няколко десетки милиона $ съгласно експерти. Освен разнообразни екипи на Диего там има и куп фланелки на световноизвестни футблисти, като една от тях е на Христо Стоичков, такива на политически водачи като Лула да Силва и Николас Мадуро, топки с подписи. Освен това има първокласни дарове от шейховете в Дубай, персонално писмо на починалия кубински водач Фидел Кастро, китарата на Андрес Каламаро, златния плакет на ФИФА и куп други реликви.

14. Колекция от картини на известни художници, които е пазел в жилището си в специфична стая, която е била отдадена на кариерата му. Там има още много скъпи предмети.

Още по-трудно ще бъде определянето на наследниците му. Към момента той има 5 приети деца - Далма, Джанина, Жана, Диего Синагра и Диегито Фернандо. Според някои обаче е обезнаследил единствената си брачна половинка и двете му дъщери от нея (Далма и Джанина), тъй като ги подозираше в кражба. Все още има каузи сред него и Клаудия Виляфране, които са настоящи, и наследниците му би трябвало да решат какво ще вършат с тях след гибелта му.

В момента има правосъдно решение, че тялото му не може да се кремира, с цел да може да се извлече ДНК поради още две каузи за бащинство. Нищо не се знае за претенциите на четиримата му наследници от Куба - две девойки и две момчета. Според негов непосредствен другар има и още една щерка в Испания от времето, когато е ритал за “Севиля”. Отделно последната му избраница Рокио Олива бе безапелационна, че също ще търси правата си за отплата за времето, през което са били дружно.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР