Известният американският инвеститор и финансист Джим Роджърс прогнозира изчезването на

...
Известният американският инвеститор и финансист Джим Роджърс прогнозира изчезването на
Коментари Харесай

Инвестиционният гуру Джим Роджърс: МВФ и Световната банка в бъдеще ще изчезнат

Известният американският вложител и финансист Джим Роджърс предвижда изгубването на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, в интepвю зa PИA Hoвocти.

Poджъpc e eдин oт нaй-извecтнитe инвecтитopи в cвeтa, cъocнoвaтeл нa инвecтициoнния фoнд Quаntum, ĸoйтo cъздaвa c милиapдepa Джopдж Copoc. Poджъpc e aвтop нa peдицa ĸниги зa инвecтиции. Meждyнapoдният cтoĸoв индeĸc нa Poджъpc (RІСІ) e нa нeгoвo имe.
 Прогнозата на Рубини: Светът върви към стагфлация
Прогнозата на Рубини: Светът върви към стагфлация

Известният икономист показва няколко аргументи за прогнозата си

" МВФ и СБ в никакъв случай не вършат верни (икономически и/или финансови) оценки. И тези, които (почти) постоянно бъркат, в последна сметка изчезват ", отговоря той на въпрос за бъдещето на МВФ и Световната банка.

Роджърс показва, че в случай че се проучват предходни годишни отчети на МВФ, може да се видят позитивни оценки на фонда във връзка с обособени страни. Обаче тези страни към този момент са изпаднали в несъстоятелност или са " на път " към това, споделя финасистът.

В същото време вложителят прецизира, че МВФ и СБ няма да изчезнат нито скоро, нито по едно и също време, защото имат огромна " тежест " в света, тъй че ще отнеме време тези финансови структури да изоставен интернационалната сцена.
 След въвеждането на
След въвеждането на " тавана ": Руският нефт стана най-евтиния в света (засега)

Нефт вид Urals се срина с 27% под лимита, а по отношение на Brent цената му е с 45% по-ниска

В Съединени американски щати, Европа и Япония е допустимо за стартират ( скоро ) банкови банкрути на фона на идната криза, разяснява още пред РИА Новости американският вложител Джим Роджърс.

" Ще банкрутират банки освен в Съединени американски щати, само че и в доста други страни - в Япония, в Европа, на доста места по света. Ще видите по какъв начин (много) банки се срутват, заради което идната криза ще бъде тежка ", счита Роджърс.

По мнението на вложителя, по време на стопански спад наложително ще се намерят хора (на управителни постове), които вършат неточности. Това на собствен ред, води до повишаване броя на банковите банкрути. И ограниченията, подхванати от страната, надали ще доведът до възстановяване на обстановката.
 Бивш вицепрезидент на Lehman Brothers: Още 50 банки в Съединени американски щати са под (вероятна) опасност от банкрут
Бивш вицепрезидент на Lehman Brothers: Още 50 банки в Съединени американски щати са под (вероятна) опасност от банкрут

Това е при положение, че не се вземат бързи ограничения

" Веднага щом банки стартират да се срутват, държавното управление подхваща дейности те да се слеят. Те гледат коя банка е по-слаба, коя има проблеми и подхващат интервенции по обединение, като по този метод " потушават " обстановката ", изяснява Роджърс.

Според капиталовия гуру, обществените изказвания на висшестоящи хора от финансовата сфера за предотвратяването на нови стопански провали дават на вложителите погрешни показа за обстановката в банковата система. А това ще докара до това, вложителите да създадат още повече неточности и икономическата обстановка като цяло може да утежни, и то освен в Съединени американски щати.
 Кога златото ще размени $ като „ безшумно пристанище “ при рецесия
Кога златото ще размени $ като „ безшумно пристанище “ при рецесия

Мнението на Джим Роджърс, финансист и вложител от международна величина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР