Известният американски журналист Марк Стейн, който има 1,4 милиона последователи

...
Известният американски журналист Марк Стейн, който има 1,4 милиона последователи
Коментари Харесай

Сделката за Везенков между Олимпиакос и Кингс изглежда неизбежна

Известният американски публицист Марк Стейн, който има 1,4 милиона почитатели в Туитър и е работил за ESPN и New York Times, в последната си публикация загатва и българската баскетболна звезда Александър Везенков, като подчертава към обстановката му със Сакраменто.

Така съгласно него и източниците му, договорката на най-хубавия изпълнител в Евролигата със Сакраменто Кингс наподобява неизбежна. Това не е изненадващо, още повече, че тимът, който закупи правата на Везенков през лятото на 2022 година посредством замяна, на процедура сподели интереса си към играча с голям брой гостувания в Гърция през този сезон.

Треньорът на Кралете Майк Браун персонално пристигна в залата в Пирея на мач №5 сред Олимпиакос и Фенербахче от четвъртфиналните плейофи в Евролигата и не спря да изрича възхищението си от българския национал пред медиите в спортното съоражение.

Журналистите от влиятелното баскетболно издание Юрохупс (eurohoops.net) дефинираха баскетболиста на Олимпиакос Александър Везенков за " Най-полезен състезател " за сезон 2022/23 в Евролигата.

Жури от 24-ма публицисти от Гърция, Турция, Испания, Англия и Русия дефинира българина за най-хубавия баскетболист в Европа, като Везенков получава 23 гласа. Единственият избор, който не е за за българина, отива за плеймейкъра на Монако Майк Джеймс.

28-годишният Везенков приключи сезона в Евролигата като водач по точки със 17,2 приблизително на мач, втори по битки с 6,8 приблизително на мач и първи по коефициент на потребно деяние с 21,2.

Този уикенд в Каунас, Литва следва да се организира Финалната четворка в Евролигата, като преди нейното начало ще бъде разгласен и носителят на премията за " Най-полезен състезател ". Всички индикации сочат, че това ще бъде Везенков.

В полуфиналите на шампионата в петък Олимпиакос, който приключи постоянния сезон преди всичко, ще играе с френския Монако, до момента в който другият полуфинал опълчва испанските грандове Барселона и Реал (Мадрид).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР