Известният актьор каза това по време на дебатите по наложеното

...
Известният актьор каза това по време на дебатите по наложеното
Коментари Харесай

Ламбо в конфликт на интереси - онкоболен, но подкрепи ветото

Известният артист сподели това по време на дебатите по наложеното от президента несъгласие върху елементи от бюджета на НЗОК за 2018 година, с които се постанова мораториум върху заплащанията на новаторски медикаменти за онкоболни.

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи опазиха позицията на президента, само че болшинството на ръководещите гласоподават против него и то беше отхвърлено.

„ Затова декларирам спор на ползи. Скъпи другари, имах опция да чувам и да виждам по малкия екран и пристигнах особено да ви предложа нещо – не обичам този изострен звук и кавги, когато става въпрос за човешки живот. Ако 3-4 години съм ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец-два , година. Явно тези химии, които са ми наливали през тези години, към този момент няма да работят и ще би трябвало да пробваме нова. Вие ще кажете, че имам пари и ще си купя. Аз имам, само че тези хора, които нямат? “, запита Данаилов от парламентарната естрада, представен от "Фокус ".

„ Скъпи другари, тук има лекари с такова заболяване. Поне един знам, че има. Няма метод да не сте изгубили близки от т ази подла, гадна, мръсна болест. Да създадем две групи – да се разходим из софийската онкология и да видите какви хора са вътре. Големият % са младежи, които би трябвало да живеят, а не могат. Свидетел съм на безсилието на лекарите. Затова не ме интересуват тези милиони, само че дайте да създадем не жест, а да осъществим задължението си “, акцентира той.

Данаилов добави, че депутатите са определени от хората и доста от тези хора също са попарени от тази подла болест.

„ Обръщам се към вас като ваш другар. Дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки, тъй като това, което не дай си Боже ви се случи да изживеете и не знаете дали ще оцелеете, е ужасно. Изпитвал съм го и по тази причина го споделям с вас. Разчитам на вашия разсъдък “, съобщи още артистът, когато околните назовават Ламбо.

Данаилов: Страхувах се, че ще умра на сцената
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР