Известни личности от различни сфери ще се върнат по местата

...
Известни личности от различни сфери ще се върнат по местата
Коментари Харесай

Известни личности търсят корените си в ново предаване на БНТ

Известни персони от разнообразни сфери ще се върнат по местата от където произлизат родовете им, с цел да опишат своите фамилни истории в новото предаване на БНТ1 „ Джинс “.

Името му идва от позабравената дума за роп, генезис, сой, а водещ ще бъде познатият от „ История.БГ “ и „ Библиотеката “ Андрей Захариев. Ще се излъчва всяка събота от 17:30 ч, а първи посетител е литертаурният историк проф. Михаил Неделчев. Неогвите разкази от остарялата столица Велико Търново ще срещнат феновете с прародител му - героя от Сръбско-българската и Балканските войни военачалник Иван Фичев, наследник на самобитния възрожденски проектант Колю Фичето.

Ученият ще опише по какъв начин по време на Балканската война и двете дъщери на генерала са изпратени на фронта като милосърдни сестри.,,Нямам наследник, който да се бие, само че имам две дъщери - те ще оказват помощ като доброволки”, отсякъл военачалникът и не направил компромис даже когато лазаретът им е изпратен край Чаталджа, където се водят тежки сражения.

В предаването предстоят и срещи с емигранти, у които споменът за родните места и предшественици е жив.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР