Известни френски актриси, сред които Жулиет Бинош, Марион Котияр, Изабел

...
Известни френски актриси, сред които Жулиет Бинош, Марион Котияр, Изабел
Коментари Харесай

Френски актриси отрязаха кичури от косите си в подкрепа на жените на Иран

Известни френски актриси, измежду които Жулиет Бинош, Марион Котияр, Изабел Аджани, Изабел Юпер и доста други, отрязаха кичури от косите си в символ на взаимност с митингите поради гибелта на иранката Махса Амини.

Амини беше задържана на 13 септември в Техеран от иранската нравствена полиция за " неуместно облекло ", а три дни по-късно умря в болница. Случаят провокира вълна от митинги, при които съгласно правозащитници са починали над 130 души.

" За свободата ", споделя Бинош, до момента в който реже кичур от косата си пред камерата.
       View this post on Instagram                      
A post shared by SOUTIEN FEMMES IRAN (@soutienfemmesiran)

Музиката, която звучи на декор, е красиво осъществяване на песента " Bella Ciao " на персийски език от иранска певица на име Гандом.

Снощи шведската евродепутатка Абир ал Сахани също отряза от косата си в символ на взаимност с дамите в Иран. Тя направи това по време на тирада в Европейския парламент в Страсбург.

" Докато Иран не стане свободен, нашият яд ще бъде по-силен от потисниците. Докато иранките не станат свободни, ще бъдем до вас ", сподели Сахани, която е родена в Ирак. После взе ножица и отряза от косата си, заявявайки на кюрдски " жена, живот, независимост ".



Смъртта на Амини докара до най-големите безредици в Иран от години. Извън страната също бяха проведени демонстрации в символ на взаимност с иранските протестиращи, в това число в Лондон, Париж, Рим и Мадрид.

Ето и всички френски актриси, взели участие в протеста на отрязаните коси

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР