Риана стана национален герой на Барбадос

...
Известната певица Риана стана национален герой на Република Барбадос, като
Коментари Харесай

Известната певица Риана стана национален герой на Република Барбадос, като от днес прекрати участията си под британската корона.

Робин Фенти, по-известна като Риана, е родена в Барбадос и се премества в САЩ на ранна възраст, за да започне кариерата си на певица. През септември 2018 г. е назначена за извънреден и пълномощен посланик на Барбадос заради приноса ѝ за популяризирането на островната държава в чужбина. Отговорностите ѝ включват образование, туризъм и инвестиции.

Днес Риана присъства на встъпването в длъжност на първия президент на Република Барбадос. Тя седна до принц Чарлз заедно с други поканени на церемонията.

"Представяме ви националния герой на Барбадос, посланик Робин Риана Фенти", заяви министър-председателят Миа Мотли по време на церемонията, като продължи речта си с цитат от една от песните на Риана: "Продължавайте да блестите като диамант и да прославяте народа си с думите и действията си."

В края на септември парламентът на Барбадос единодушно подкрепи конституционните изменения за отказ от монархическата форма на управление и превръщането на страната в република, а почти месец по-късно гласува за назначаването на генерал-губернатора на острова Сандра Мейсън за първи президент. На 29 ноември тя положи клетва като оглавяващ държавата.

Церемонията по учредяването на републиката и встъпването в длъжност на президента се провежда на 55-ата годишнина от независимостта на Барбадос, която страната получава на 30 ноември 1966 г. Досега обаче британската кралица беше държавен глава. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР