Известия: Разкриха причините за ученията на стратегическите ядрени сили на

...
Известия: Разкриха причините за ученията на стратегическите ядрени сили на
Коментари Харесай

Защо Русия проведе ядрени учения и Киев иска от Запада повече оръжия за противовъздушна отбрана - Топ новини



Известия: Разкриха аргументите за ученията на стратегическите нуклеарни сили на Русия

На 26 октомври съветският президент Владимир Путин наблюдаваше ученията на стратегическите нуклеарни сили на Русия, наречени „ Гром-2022 “. Масиран нуклеарен удар беше симулиран като реакция на нуклеарно оръжие, удрящо Русия, съгласно легендата на маневрите. И трите съставния елемент на съветската нуклеарна триада бяха употребявани за образователните пускове в първия ден. Ученията, които се организират на фона на ученията на НАТО в Европа, съгласно специалисти, интервюирани от Известия, имат доста цели, една от които е да припомнят, че в нуклеарна война няма спечелили.

Дмитрий Корнев, редактор на MilitaryRussia, сподели за Известия, че „ този път ученията на стратегическите сили са отдадени на необикновена тематика, която не е виждана до момента: те се упражняваха да нанесат огромен ответен удар при нуклеарен удар на съветска територия. “ Има разнообразни аргументи сходни извършения да се вършат понякога, отбелязва специалистът.

„ Първо, изисква се процедура. Второ, ученията се организират по едно и също време с нуклеарните учения на НАТО в Европа. Затова считам, че това не е инцидентно. НАТО тренира, ние също. Ние демонстрираме, че нашата стратегическа нуклеарните сили са подготвени за всевъзможни непредвидени условия. Освен това ученията на стратегическите нуклеарни сили по време на специфичната военна интервенция демонстрират, че няма потребност някакви трети сили да се намесват в интервенцията “, добави той.

„ Военната теория на Русия се основава на концепцията, че ние не нанасяме първия нуклеарен удар “, сподели някогашният заместител външен министър Сергей Орджоникидзе пред Известия. „ Ние нанасяме нуклеарен удар, в случай че нашата страна бъде нападната, в случай че има екзистенциална опасност. А Съединените щати нямат това. Симулирайки офанзиви против нашата страна, те следват концепцията за предпазен удар. По някакъв метод съветският ученията на нуклеарната триада бяха в отговор на Съединени американски щати. За да им припомнят, че в никакъв случай не може да има победител в нуклеарна война “, добави той.
Комерсант: Киев натиска Запада за повече системи за противовъздушна защита
Усилията на режима на Зеленски да получи военна помощ от Запада, изключително системите за противовъздушна защита, дават резултат. Първите зенитно-ракетни системи NASAMS бяха изпратени в Украйна от Съединени американски щати. Системите за противовъздушна защита ще продължат да се дават от Германия на украинците, съгласно президента Франк-Валтер Щайнмайер, който направи известието по време на посещаване в Киев. Борбата против ракетната опасност стана по-ярка след масираните офанзиви на Русия против сериозната инфраструктура на Украйна, написа „ Комерсант “.

Съдейки по мненията за актуалната обстановка на фронта, режимът в Киев е извънредно заинтригуван от всяка военна помощ от западните страни. Акцентът върху отблъскването на ракетната опасност обаче стана главен приоритет след въздушните удари на Русия по украинска инфраструктура (по-специално енергийни съоръжения) през първата половина на октомври.

Военната помощ би подобрила преговорната позиция на Украйна, съгласно генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. В момента обаче каквито и да било договаряния отпадат, написа изданието, и то единствено тъй като Киев отхвърли да ги води със настоящето съветско управление. Украински анализатори и публицисти, отразяващи интервенцията, означават, че на фронтовата линия се водят тежки борби, а руснаците имат превъзходство.

След успехите на украинската войска през септември, новата тактичност на Русия очевидно усложни обстановката за Киев. Масираните удари с безпилотни самолети-камикадзе, които са доста по-евтини от ракетите, отклоняват украинската Противовъздушна отбрана и едвам по-късно Русия употребява ракетни удари. Комбинирането на офанзиви прави допустимо поразяването на повече цели.
Известия: Берлин и Париж сложиха на тестване връзките
Водещото европейско партньорство сред Берлин и Париж минава през сложни времена. Организираната в Елисейския замък среща сред германеца Олаф Шолц и французина Еманюел Макрон на 26 октомври сподели, че няма да е толкоз елементарно да се преодолее раздорът, който изтезава двете страни през последните месеци, написа Известия.

След срещата на върха Шолц единствено означи, че водачите са имали „ доста добър и значим диалог “ за енергийните доставки за Европа, инфлацията и взаимните отбранителни планове. Нямаше конференция на двамата водачи след срещата, защото съгласно известията Шолц нямаше време.

Според Известия една от аргументите Париж и Берлин да не са удовлетворени един от различен е енергийната алтернатива. Франция не е съгласна с желанията на Шолц да даде на немските компании и семейства държавна енергийна дотация от 200 милиарда евро, вместо да накара цяла Европа да одобри тавани на цените на газа, което Франция поддържа. Германия, въпреки това, не поддържа връщането към плана за водопровод MidCat, който минава от Иберийския полуостров до Северна Европа.

Бившият министър-председател на Франция Доминик дьо Вилпен сподели пред Известия, че има раздор сред нациите в миг, когато те не могат да си го разрешат. Той счита, че в случай че нациите не са обединени, те ще станат жертва на американската стопанска система и нейната система за сигурност.

Франция упреква Германия, че купува въоръжение от Съединени американски щати. Но въпреки това, самата Франция усложнява европейските оръжейни планове, представяйки контракти, които едностранно облагодетелстват Париж, отбелязва в диалог с „ Известия “ Ян Нолте, член на комисията по защита на Бундестага от партия „ Алтернатива за Германия “.

Наред с опасенията за защитата и енергетиката, страните не се съгласиха по отношение на идното пътешестване на Шолц до Китай, което е основен въпрос от външната политика. Според Париж би било по-добре Макрон и Шолц да посетят Китай дружно.
Комерсант: Русия поема водеща роля в напъните за ходатайство сред Азербайджан и Армения
Нова среща сред водачите на Азербайджан и Армения Илхам Алиев и Никол Пашинян ще се организира идната седмица в Сочи с посредничеството на съветския президент Владимир Путин. Разговорите дават късмет на Москва да вземе водеща роля в посредничеството от Брюксел. Но съгласно източници на „ Комерсант “ в Ереван и Баку предложенията на Кремъл са от дълго време известни и надали в Сочи ще бъде препоръчано нещо кардинално ново. И единствено няколко седмици по-късно Пашинян и Алиев още веднъж ще би трябвало да се срещнат в Брюксел.

„ Според открити източници препоръчаният от Русия план за кротичък контракт не подхожда нито на Азербайджан, нито на Армения “, сподели основаният в Азербайджан политолог Фархад Мамедов пред „ Комерсант “. Междувременно ръководителят на управителния съвет на Центъра за разбор на интернационалните връзки Фарид Шафиев сподели пред „ Комерсант “, че „ срещите с съветския президент към момента са значими, с цел да разберем по какъв начин Кремъл гледа на мирното взаимно битие на двете страни “.

„ Трудно е да се дефинира дали на страните в Сочи ще бъдат предоставени свежи хрумвания за споразумяване на спора или срещата ще бъде свикана, с цел да се показва още един път присъединяване на Москва в процеса “, сподели пред вестника арменският политолог Давид Арутюнов. Той счита, че европейската версия на съглашението в действителност е по-добра за Азербайджан и че не е ясно по какъв начин тъкмо Москва възнамерява да прокара своя лична версия. Според специалиста потенциалът на Русия за цялостна външна политика, която сега е фокусирана най-много върху Украйна, е привързан с ефикасността на нейните посреднически старания. Този детайл, продължи той, „ може да е съдействал за отхвърлянето от Баку на съветския вид на контракта, който отсрочва разискването на статута на Карабах “.
Ведомости: Американски чиновници упрекват Саудитска Арабия за нарушение на тайната договорка за увеличение на добива на нефт
Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели на 25 октомври, че Съединените щати към момента не са създали ограничения за преразглеждане на връзките си със Саудитска Арабия заради съкращенията на производството на нефт от ОПЕК+. Според последните известия в медиите саудитците сякаш са нарушили скрито заричане, обещано на Съединените щати напролет, за увеличение на производството на нефт, написа Ведомости.

На 5 октомври ОПЕК+ реши да понижи производството на нефт с 2 милиона барела дневно, най-високото равнище от 2020 година Според New York Times това нарушава тайните съглашения сред Вашингтон и Рияд по отношение на предстоящото нарастване на производството. Твърди се, че изискванията на това съглашение са били контрактувани сред Съединените щати и Саудитска Арабия напролет и се твърди, че съглашение е реализирано през май.

Според Владимир Исаев, професор в Института за азиатски и африкански страни на Московския държавен университет, Саудитска Арабия, сходно на други близкоизточни страни производителки на нефт, към този момент е усетила силата си на фона на енергийната рецесия и личните си бързи темпове на стопански напредък, тъй че арабските страни, в това число тези, които са официално съдружници на Съединени американски щати, е малко евентуално да се огъват под директен или заобиколен напън на Съединени американски щати.

Съединени американски щати може да се опитат да окажат напън върху Рияд, като лимитират доставката на оръжия, само че рискуват да изгубят контракти за 40 милиарда $ и оръжията им да бъдат сменени с тези на съперничещи народи, изключително Русия, предизвести специалистът. Освен това, след гибелта на Джамал Хашоги, към момента има междуличностна неприязън сред двете народи. Според Исаев, до момента в който Байдън е на поста, няма да има политическо стопляне на връзките и действителен напън върху Рияд.

Topnovini не носи отговорност за материалите, представени в тези прегледи в сайта
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР