Известие за AUP (Acceptable use policy — правила за допустима

...
Известие за AUP (Acceptable use policy — правила за допустима
Коментари Харесай

Шок: Плюеш джендъра, PayPal ти конфискува парите по сметката

„ Известие за AUP (Acceptable use policy — правила за позволена употреба) неотдавна излезе простъпка, което включваше погрешна информация. PayPal не глобява хора за дезинформация и това в никакъв случай не е било предопределено да бъде включено в нашата политика. Нашите екипи работят за поправяне на нашите страници с правила. Съжаляваме за объркването, което това провокира “, сподели представител на компанията в документално изказване.

Политика за възможно потребление (AUP) е документ, определящ ограничавания и практики, с които потребителят би трябвало да се съгласи за достъп до корпоративна мрежа, интернет или други запаси. Много компании и просветителни институции изискват чиновници или студенти да подпишат AUP, преди да им бъде възложен мрежов идентификатор.

Обръщането на курса идва, откакто измененията в политиката започнаха да притеглят медийно внимание, както и рецензии в Twitter.

Бившият президент на PayPal Дейвид Маркъс даже разкритикува компанията поради намека, че може да конфискува парите на клиентите, тъй като смята мнението им за нежелателно.



„ Трудно ми е да подлагам на критика намерено компания, която обичах и на която дадох толкоз доста. Но новият AUP на PayPal опонира на всичко, в което имам вяра “, сподели предприемачът в събота.

„ Една частна компания към този момент може да реши да вземе парите ви, в случай че кажете нещо, с което не е съгласна. Лудост. ”

Технологичният исполин Илон Мъск, който е и един от създателите на PayPal, отговори „ Съгласен “ в коментар, който събра хиляди лайкове.

Изглежда, че актуализацията на политиката упълномощава компанията да изтегли забележителна сума пари от сметките на консуматори, които популяризират „ дезинформация “, наред с други новоизброени нарушавания.

Новите условия трябваше да бъдат добавени към секцията за лимитирана активност на потребителското съглашение на PayPal, което влиза в действие на 3 ноември, заяви Daily Wire. Промените включват забрани за „ изпращане или издание на всевъзможни известия, наличие или материали “, които „ предизвикват дезинформация “. Докато предходната политика към този момент забраняваше „ омразата “, „ нетолерантността “ и дискриминирането,

новата щеше категорично да се ползва за съответни „ предпазени групи “ и „ човеци или групи въз основа на предпазени характерности “. Идентичностите под този чадър включват раса, вяра, пол или полова еднаквост (т.нар. джендър) и полова ориентировка.

Настоящият устав на компанията не изброява тези условия. Не е ясно дали PayPal също ще отдръпна тези характерни забрани за „ дискриминационен “ език или просто отстранява клаузата за „ дезинформация “.

Нарушаването на правилото против дезинформация и тирада на омразата „ може да ви подложи на обезщетение, в това число наказателна клауза от 2500,00 щатски $ за нарушаване, което може да бъде дебитирано непосредствено от вашия акаунт в PayPal “,

в началото предизвести компанията. В потребителско съглашение притежателите на сметки одобряват (без него просто не може да се употребяват услугите на компанията) и удостоверяват, че наказването е „ понастоящем рационална минимална оценка на действителните вреди на PayPal “ заради разноските, които компанията прави, като регистрира нарушаванията, както и вредите върху нейната известност.

След вдигналия се звук се оказа, че новите правила са оповестени на страницата на PayPal „ простъпка “. За някои консуматори това опрощение може и да звучи правдоподобно, само че за мнозина е повече от ясно, че компанията просто „ опипва почвата “. Не може да не направи усещане, и че несъгласието с искрено идиотски внушения към този момент се третира като дезинформация.

През последните години е известно, че PayPal цензурира или лимитира достъпа до платформата на организации или лица за избрани политически мнения, изключително тези, които се смятат за десни.

Същото прочее вършат всички огромни софтуерни компании, само че най-малко до момента никоя от тях не си е разрешавала да бърка в банковата сметка на потребителите си.

Наскоро PayPal забрани Gays Against Groomers, група, формирана от хора, идентифициращи се като ЛГБТ, която твърди, че

притегля вниманието към сексуализирането и медикализирането на децата посредством джендър идеологията и трансджендърското придвижване.

Минути по-късно дъщерното сдружение на PayPal Venmo забрани достъпа на организацията. Еволюционният биолог Колин Райт и журналистът Иън Майлс Чеонг, които постоянно разкриват заплахите от трансджендъризма за малолетни, също бяха отстранени.

PayPal е онлайн платежна система на едноименната компания, която започва независимо през 1998 година, само че през 2002 година е закупена от eBay Inc. PayPal дава опция за трансфер на пари онлайн и съставлява електронна опция на обичайните разплащания с чекове и банкови преводи.

PayPal служи като медиатор сред вас (купувача) и продавача, посредством PayPal вие превеждате пари и вероятно (ако стане някаква неточност и пратката не може да пристигна при вас) служи за връщане на тези пари назад към вас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР