Известен украински поет и музикант е готов да отиде на

...
Известен украински поет и музикант е готов да отиде на
Коментари Харесай

Известен украински поет и музикант е готов да отиде на фронта

Известен украински стихотворец и музикант е подготвен да отиде на фронта. Сергей Жадан ще се причисли към редиците на 13-та бригада Хартия на украинската национална армия. Той даже възнамерява да сътвори своя военна радиостанция.

Жадан се трансформира в един от най-възхваляваните писатели в Украйна с романа си „ Приютът за сираци “ от 2021 година

Той му завоюва номинация за Нобелова премия.

Артем Дмитриченков, тромпетистът в ска-пънк групата на Жадан Zhadan I Sobaky, сподели, че неговият 49-годишен сътрудник се е „ мобилизирал “. Той се надява да сътвори радиостанция, наречена Radio Khartia, за бригадата.

Мнозина реагираха остро на решението на Жадан

Изследователи и учени описаха новината като „ сърцераздирателна “. Преди това той сподели, че „ няма писатели, музиканти “, а по-скоро „ жители на Украйна, които се усещат виновни за страната си, и има жители, които се пробват да избегнат тази отговорност “.

Докато съветската експанзия води до прогрес в източната част на страната, мобилизацията се форсира в Украйна.

Жадан е извънредно деен доброволец, като оказва помощ за прехвърлянето на помощ на фронта и обикаля с групата си, откогато Русия стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през 2022 година Той изнася концерти из страната и цяла Европа, с цел да вдигне морала, само че и да събере средства.

Жадан е роден и израснал в Старобилск, в региона на Луганск, само че в този момент е основан в Харков, вторият по величина град в Украйна. Въпреки че популацията е най-вече рускоговорящо, украинският език претърпя огромно възобновление там, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия.

Самият Жадан написа на украински, само че е израснал, говорейки „ суржик “ – композиция от двата езика

От 2014 година писането му гравитира към изобразяването на мрачните битки и сложните зими на елементарните цивилни, живеещи в обсадената Източна Украйна.

Той написа за служащ в някогашна помпена станция, „ млад господ на европейската контрабанда “, 25-годишен доктор, покорен, както и тези, които трябваше да избягат на изток. „ Няма да се върнеш и приятелите в никакъв случай няма да се върнат… Слънцето ще бъде леке върху прозореца на на ниска цена трен “, написа той в Life of Maria през 2015 година

Източник: The Times/Превод: SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР