Известен наш разследващ обяви какво ще ще се случи в

...
Известен наш разследващ обяви какво ще ще се случи в
Коментари Харесай

България има нов могъщ мутренски бос ала Жоро Илиев

Известен наш проверяващ разгласи какво ще ще се случи в подземния свят в България.

Надя Чолакова е проверяващ публицист и занаятчия на престъпния репортаж. Специализира проверяваща публицистика в няколко огромни европейски столици.

Текстовете ѝ за подземния свят са ексцентрични и разнообразни. В своите  следствия тя наблюдава българската мафия в подтекста на интернационалната престъпност. Поредицата  „ Живей бързо “ стартира да излиза от 2007 година и до този момент  от нея са издадени четири елементи в над 200 000 тираж. В най-новата книга „ Живей бързо 5. Залезът на босовете "   Надя Чолакова разказва краят на едно пожертвано потомство, което скача в престъпността. Поколение, в което героите стават антигерои, а идеалите се израждат.

„ Новината от последната седмица е, че министър председателят Кирил Петков заприказва за лустрация на бизнеса. Това може да разкрие истината за създателите  на групировките. Всички знаят по какъв начин са основани. Добре е да се почисти този преход, тъй като това е, което го направи толкоз кървясъл “, разяснява Чолакова в предаването „ 120 минути “ по БТВ.

Откриха натрупа на люлинския наркобос Ицо Исуса

По думите ѝ „ всичко живо от босовете, което не е предало богу дух отпътува на топло по екзотични дестинации като Дубай и Доминиканската република “. „ Идва новата промяна в незаконния свят, която не е толкоз атрактивна. Залезът носи хубост, церемониалност, има възвишеност. Босовете в действителност бяха трагични фигури, които бяха пожертвани “, сподели Чолакова. „ Всички са знаели, че са спуснати да извършат преразпределението на едни червени пари. Впоследствие те стават мощни, стартират да финансират всички партийни централи “, сподели проверяващият публицист.

Според нея „ всяка власт поддържа една формация “: „ Има легенда, че СИК са по-близки до алените. ВИС стартират възхода си след „ Виденовата зима “. Според очевидците, с които тя е говорила, „ по времето на царя е било най-либерално “ за незаконните групировки. „ Има доктрина, че Илия Павлов е върнал царя в България. Тогава споделяха като диалект „ Този е министър на Васил Божков, тоя - на Илия Павлов “. Партитата на Илия Павлов приютяваха целия хайлайф. Той беше като Великия Гетсби. Всички желаят да се приближат до него. След това стартира една серпантина от задължения и краят е драматичен “, разяснява Чолакова.

По думите ѝ множеството от старите босове като „ Маджо и Маргините са легализирали своя бизнес и имат хотели на „ Слънчев бряг “. Децата на Таки пък следват в Дубай и са доближени към един от шейховете вя ОАЕ. „ Сега идва друго потомство. При предходните имаше дисциплинираност, престиж. Трябваше да бъдат забележими фигури и фасада. Мето Илиенски споделяше „ Ние сме цаци за пържене в медиите “. До всеки от тях е имало по един военачалник. Те също имат своите генерации “, споделя Чолакова. Според нея членовете на старите групировки са били самобитни патриоти: „ Те са им промивали мозъците, че се борят с непознатите мафии “.

Килърът на Жоро Илиев се завърна в България?

Един от новите играчи в престъпния свят е Ради Ланчето. „ В Люлин го помнят като положително дете. Започна да се развива през 2014 година, когато старите босове отиват в Дубай и ЮАР, заема освободената ниша. Прави организация с интегрирано разпространяване и произвеждане “, описа Чолакова. „ Укрива се до 2019 година, когато самичък се предава дружно с още трима души. Пропяват против шефове на ГДБОП и тях ги хващат през 2020 година После отново го пускат и той изчезва “, споделя Чолакова. По думите ѝ делото на Ланчето ще се точи с години, тъй като има над 40 обвинени, а мантрата „ ние ги хващаме, те ги пускат “ ще продължи да работи, до момента в който не се сътвори синхрон сред прокуратура и Министерство на вътрешните работи, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР