Известен гръцки професор по пневмология е станал жертва на насилие,

...
Известен гръцки професор по пневмология е станал жертва на насилие,
Коментари Харесай

Бият доктори в Гърция заради зелените сертификати

Известен гръцки професор по пневмология е станал жертва на принуждение, откакто зародил скандал в таверна, в която не се спазвали санитарните протоколи за отбрана от коронавирус, оповестява телевизия Скай.

Теодорос Василакопулос бил в град Каламбака, Централна Гърция, дружно с към 20 свои сътрудници, с които взел участие в семинар. В таверна, в която влезнали, не бил осъществен никакъв надзор на документите им за имунизация против КОВИД-19, какъвто се изисква при посещаване на заведения за публично хранене, предава Българска телеграфна агенция.

Един от присъстващите учени споделил, че за отбрана на публичното здраве е нужно да се прави надзор на документите. Тогава групата станала обект на експанзия, първоначално словесна, а по-късно учените били изхвърлени от заведението. Собственикът и синът му блъснали професор Василакопулос, повалили го на земята и скъсали ризата му.

Ученият сподели, че е била извикана полиция и е подадена тъжба за случая, който е в ръцете на правораздаването. Той съобщи, че обмисля да изиска полицейска защита.

" Мисля да желая полицейска защита. Много постоянно получавам закани. Някой се разсънва в 6,08 ч. сутринта и праща известие в Месинджър: " Василакопулос, пукни "... Нещата отиват прекомерно надалеч ", сподели ученият, който е прочут като последовател на прецизното съблюдаване на здравните протоколи.

Алтернативният министър на вътрешните работи Стелиос Пецас дефинира случая като неприемлив и изрази взаимност с професора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР