Известен факт е, че автомобилите с автоматик са по-скъпи от

...
Известен факт е, че автомобилите с автоматик са по-скъпи от
Коментари Харесай

Няколко недостатъка на автоматичната скоростна кутия при работа през зимата

Известен факт е, че колите с " автоматик " са по-скъпи от версиите с " механика ", все пак те от дълго време се продават доста по-добре. Особено когато става въпрос за огромни градове, където трафикът и тапите са всекидневие. През зимата обаче автомобил с автоматизирана трансмисия може да сервира редица неприятни изненади и би трябвало да сте готови за това.

Първият проблем се демонстрира в целия си искра при пускане на мотора. Ако колата има изтощена батерия или негоден запалител, няма да можете да я приведете в деяние чрез метода " побутване ". Ще би трябвало да се обадим на репатрак, който да откара колата с „ два педала “ до място, където да бъде „ съживена “.

Разбира се, можете да опитате да подадете ток от различен автомобил благодарение на кабели, само че при напълно изтощена батерия това заплашва електронните системи на автомобила, тъй че е по-добре да не рискувате. В края на краищата замяната на изгорели електронни вериги в актуалната кола е много скъпо наслаждение.

Друг проблем е загряването на " кутията " на студено. Автоматичната трансмисия изисква наложително загряване на работната течност, само че тайната е, че е невероятно да се направи това на луфт. Течността се загрява единствено в придвижване. Ето за какво, в случай че незабавно започнете да карате с цялостна газ увеличеното изхабяване на автоматизираната скоростна кутия е обезпечено. И с течение на времето това сигурно ще се отрази на ресурса ѝ.

Между другото, дано не забравяме и обстоятелството, че е належащо да се сменя работната смазочна течност в " автоматика " доста по-често, в сравнение с в механичната скоростна кутия. Ако това не бъде направено, още веднъж ще се стигне до скъпи поправки.

И най-после ще напомним, че е по-трудно е да се измъкнете от снежния плен с кола с „ автоматик “. Ако на механична трансмисия можете елементарно да " разклатите " колата, когато е попаднала в снежен " капан ", то с автоматика това става много по-трудно. Да не забравяме, че дългото буксуване в снега също не прибавя запас към автоматизираната трансмисия. Автоматът може да прегрее, което постоянно води още веднъж до неприятните скъпи поправки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР