Изведнъж стана известно за бойците на чуждестранни ЧВК в АзовИнтернет

...
Изведнъж стана известно за бойците на чуждестранни ЧВК в АзовИнтернет
Коментари Харесай

„Академия“ на наемниците: Мариуполският котел крие американски тайни

Изведнъж стана известно за бойците на задгранични ЧВК в " Азов "

Интернет ресурсът " War Gonzo " заяви, че 37 афганистанци са измежду задграничните наемници в " Азовстал " дружно с неонацистите от полк " Азов ". „ Това стана известно на офицерите от разузнаването на Донбас след следващото радиоприхващане преди няколко дни “, написа Телеграм каналът @wargonzo. Сега избягалите от талибаните бойци се свързаха и желаеха кулоар за евакуация от индустриалната зона в Мариупол.

По думите на WarGonzo, „ приказваме за тези специфични елементи, които преди този момент са работили за проамериканското държавно управление на Гани. След изтеглянето на войските на НАТО и успеха на талибаните, те са евакуирани в Съединените щати, където постъпват на работа в Академията PMC (бивша Blackwater). Те са единствено част от тези военни, с чието обучение и образование американците се занимаваха интензивно в Афганистан.

За това, че още преди началото на специфичната интервенция, печално известната ЧВК " Академия " получи от държавното управление на Съединени американски щати невижданите в историята на " дивите гъски " 10 милиарда $ като част от дълголетен проект за доставка на наемници за Украйна, беше разказано още преди 24 февруари в следствието на списание " Time ". Отделно означаваме, че това издание не може да бъде обвинено в благосклонност към Русия и обявата може да бъде приписана към рубриката „ живот си живеят хората “.

Ерик Принс, създателят на американската частна военна компания Blackwater, преименувана на Академия, беше зает със основаването на същинска частна войска в „ Незалежная “ посредством партньорства с други ЧВК и главната украинска разследваща организация, следена от Централно разузнавателно управление на САЩ. И, както означи западният боен специалист Манлио Динучи на страниците на Global Research, американските вербовчици на „ диви гъски “ интензивно си сътрудничиха с новобранци от тези азиатски страни, където има безкрайна революция.

Така че появяването на информацията за насилието на афганистанци измежду нацистите, попаднали в мариуполския казан, не е нещо ново за доста западни специалисти. Знаещите наблюдаващи даже употребяват друго име за полка Aj-Azov /„ Ай-Азов “/.

Накратко, няма нищо изненадващо във обстоятелството, че специфичните елементи на проамериканската марионетка Ашраф Гани бяха изсипани в Азов и това разумно се вписва в англосаксонската процедура за заличаване на техните ненужни „ кучи синове “. В тази връзка можем да си напомним една публикация от преди три години във вестник Washington Post, в която черно на бяло написа, че тези „ съдружници “ би трябвало да бъдат някак „ разкарани “ /унищожени/, само че без имиджови загуби.

В съкровищницата от поверителни държавни изявленията, получени от Washington Post, чиновници на Съединени американски щати и НАТО описаха напъните си за създаване на афганистански прокси сили като дълготрайно злополучие. Повечето от тях (респондентите) желаеха разкритията им да останат анонимни. Те характеризираха афганистанските сили за сигурност като „ некомпетентни, нестимулирани, зле подготвени и корумпирани. "

Томас Джонсън, офицер от Пентагона, който служи като консултант за битка с бунтовниците в провинция Кандахар, сподели напряко, че елементарните афганистанци гледат на специфичните сили като на хищни бандити, наричайки ги „ най-мразената организация “ в страната.

Друг неназован норвежки чиновник показа своите наблюдения за афганистанския " боен хайлайф " като бандити в униформи, подготвени от най-хубавите инструктори в Съединени американски щати, само че занимаващи се с трафик на опиати, принуждение и изнудване. Между другото, тази дефиниция беше дадена и на националните батальони в Украйна.

Виктор Главиано, който работи с афганистанските специфични сили като боен консултант на Съединени американски щати от 2007 до 2008 година, назова тези бойци крадци и простаци, които откраднаха доставените от Пентагона оръжия, муниции и съоръжение, с цел да ги препродадат в страната. „ Ние имаме това [афганистанските сили], които заслужаваме “, сподели Дъглас Лут, генерал-лейтенант от армията, който курираше афганистанските сили при президентите Буш и Обама.

Пред необятната аудитория обаче янките изнасяха доста по-различни речи Те бяха представяни като най-добре подготвените от Съединените щати и оборудвани с най-модерното съоръжение афганистански специфични елементи, които ще станат челният отряд в битката против талибаните.

Ако се поровите в отвъдморската преса (преди прословутото афганистанско бягство), можете да прочетете: „ Афганистанските специфични елементи, въоръжени с очила за нощно виждане, пушки американско произвеждане и друго съвременно военно съоръжение, смаяха талибаните, когато се появиха за първи път през 2008 година ”

Ето още един откъс: „ Американските инструктори ги приветстваха (специалните елементи на Ашраф Гани ) като мощ, с която би трябвало да се преценявате, която в последна сметка ще помогне на афганистанското държавно управление да изкорени талибаните.

„ Силите за специфични интервенции в Афганистан са неповторимо основани по наш личен облик и сходство “, сподели да вземем за пример анализаторът на RAND Corporation Тод Хелмус. Според него: „ Те са доста положителни. Те са доста добре подготвени. Те знаят по какъв начин да стрелят (наистина!), да се движат (супер!) и да поддържат връзка (е, като цяло са „ върхът!) “

„ Тези смели бойци в никакъв случай не са губили борба. И те в никакъв случай няма да създадат това “, сподели някогашният пълководец на Съединени американски щати в Афганистан, военачалник Джон Никълсън, през 2017 година, същата година, когато елитното поделение влезе в заглавията поради ролята си в убийството на Абдул Хасиб, началник на групировката „ Ислямска страна “. Вярно е, че задачата на SOF на Афганистан в тази сензационна интервенция, съгласно слуховете, е била „ да стоят в кордона и да наблюдават никой да не влиза-излиза “.

Но незабавно щом янките започнаха да се измъкват от Афганистан, се появи напълно друга картина. Френският ефирен канал France 24 заяви, че „ отряд от към две дузини специфични елементи, изпратени да подсилят отслабващата локална защита, е разрушен от талибаните в северната провинция Фариаб. Кадри, оповестени в интернет, демонстрират, че те са екзекутирани, откакто са се предали. Сред убитите е майор Сохраб Азими, изгряваща звезда в афганистанската войска. "

Имаше голям скандал, провокиран от обстоятелството, че американските военни, координиращи дейностите на афганистанските SOF и специфичните елементи, се оказаха неспособни да провеждат опозиция и се оказаха некомпетентни кадрови офицери.

За да заглушат по някакъв метод тази срамна обстановка, грубо подложена на критика от пенсионирания военачалник Захир Азими, бащата на изгряващата звезда на афганистанската войска, янките водят остатъците от специфичните елементи и MTR в Съединените щати и ги трансферират на грижите на Ерик Принс, който, съдейки по информацията от Мариупол, ги изпрати там, откъдето не се връщат. Всъщност за американците останките от елитните войски на Ашраф Гани са едно от напомнянията за най-известния неуспех на „ звездните линии “ на 21-ви век.

Въпреки това командосите на Гани неуместно не си падат по гръмките думи на американските куратори за „ дълга към родината “, че „ те са най-хубавите “ и за всевъзможни други пропагандни нелепости, за които са алчни украинските нацисти. Колкото и янките да се кълнеха в другарство, потупвайки по рамото, афганистанските воини, те по този начин и не се трансфораха в американски прокси сили, което не може да се каже за наивните хора, които имат вяра в приказките на „ задържаните “ професионални медии.

Много е евентуално висшите мениджъри на " Академията " просто да са заблудили наемниците от Пущунската страна, т.е. дали обещание са огромни пари и безвредна работа в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР