Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24

...
Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24
Коментари Харесай

Близо 150 машини чистят снега по улиците в София

Извършват се обработки със смеси против замръзване във всички 24 региони на Столичната община (СО) предпочитано по улици и булеварди, по които се движи градският превоз, оповестиха от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Започнали са частични обработки и по някои съществени улици в регионите, както и вътрешноквартални улици според от снеговалежа. На терен в деен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк Витоша са опесъчени сектори от двата пътя - кв. „ Бояна “ – околност Златни мостове, и кв. „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “. Ще се позволяват единствено коли, с вериги. В интервала от 11:00 до 14:00 ч. не се позволява придвижването на транспортни средства по планинските пътища.

Към момента градският превоз се движи при зимни услови по нормалните си направления и извършва всички свои линии. 

Екипите на Столичния инспекторат наблюдават ситуацията и управляват активността на почистващите компании. Извършва се и разчистване на прилежащите пространства към спирките на градския превоз, подходи към подлези и метростанции. 

Обходи на терен правят екипите на дирекцията „ Аварийна помощ и предварителна защита “. 

От Столичната община припомнят на водачите да карат единствено с коли, готови за придвижване при зимни условия, да бъдат деликатни и да карат със съобразена скорост.

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за събота (20 януари) предупреждение от втора степен - оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен - жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна конюнктура, а от Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ покачиха готовността за реагиране по места поради предстоящите значителни превалявания и снегонавявания в страната. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР