Извършен е анализ на всички рискови места и секции, където

...
Извършен е анализ на всички рискови места и секции, където
Коментари Харесай

Близо 10 000 служители на МВР участват в охраната на изборния ден

Извършен е разбор на всички рискови места и секции, където до момента са регистрирани нарушавания на изборното законодателство. Те са  обезпечени с оптимален брой чиновници на полицията и жандармерията.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са сътносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл [email protected], както и на особено отворените телефонни линии и електронни пощи по места в регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Създадена е организация и звената на Дирекция " Български документи за идентичност " ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок) предвид на практикуване правото на избор на жителите. За интервала от 31 октомври до 4 ноември са били издадени 346 удостоверения.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранено е използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия.

До балотажа са получени над 2100 сигнала за нарушение на политическите права на жителите.

От вътрешното министерство допълват, че преобладаващата част от сигналите - 1161 са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политическите партии или обединения. 652 са за други нарушавания, а 292 - за непозволена пропаганда. Наблюдава се нарастване с над 86% на подадените сигнали по отношение на тези за същия интервал на изборите за локална власт през 2019 година.

Образувани са общо 192 досъдебни производства. За период до 24 часа са арестувани 117 лица. Съставени са над 2800 предупредителни протокола и 36 акта за определяне на административни нарушавания.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР