Извънредното заседание на Столичния общински съвет приключи, общинските съветници приеха

...
Извънредното заседание на Столичния общински съвет приключи, общинските съветници приеха
Коментари Харесай

СОС прие три доклада, сред тях и за санирането на жилищни сгради в София

Извънредното съвещание на Столичния общински съвет завърши, общинските съветници одобриха всички точки в дневния ред. 

 

На днешното съвещание участваха всички общински съветници. Бяха прегледани и признати три отчета.

 

Първият е на кмета на София Васил Терзиев по отношение на присъединяване на районните администрации в планове по процедурата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд ". Този отчет беше признат с 50 гласа " за ", предава Българска телеграфна агенция. 

 

Вторият отчет, който общинските съветници одобриха с 54 " за " и един " въздържал се ", е на зам.-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов по отношение на кандидатстване на Столичната община по стратегия " Околна среда " за разпределяне на средства за вложения в техническото възстановяване на системата на Зоологическата градина. 

 

Третият отчет, вписан в дневния ред и признат с 58 гласа " за ", е още веднъж на зам.-кмета с направление " Европейски политики, интернационална активност и туризъм " Никола Барбутов за това Столичната община да има опция да кандидатства за безплатно финансиране по стратегия " Техническа помощ ".

Общински съветници обясниха, че е било доста значимо тези отчети да бъдат признати, тъй като периодите им за присъединяване изтичат. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР