Извънредното положение в страната и предприетите мерки от правителството засягат

...
Извънредното положение в страната и предприетите мерки от правителството засягат
Коментари Харесай

Ето как оцеляват BG фирмите в САЩ в условията на COVID-19

Извънредното състояние в страната и подхванатите ограничения от държавното управление засягат всички бизнеси и консуматори. Някои компании избраха да затворят офиси и да пуснат чиновниците си в отпуск, други подредиха на служащите си да работят отдалечено от у дома, написа BG VOICE.

„ Телефонът ми не стопира да звъни, непрекъснато беседвам с клиенти, а самолетните компании съвсем не дават отговор “, споделя Марчела Челебиева от туристическа организация Marchela Travel.

Тя се занимава с голямата вълна на комплицирани пътуващи, които са в потрес от настъпилите промени, свързани с полетите по цялото земно кълбо. „ В момента единствено Turkish Airlines работят без смяна “, споделя Челебиева

„ Повечето пасажери пробват да получат обезщетение или заем за пътешестване в бъдеще. Най-често обаче компромисите, които вършат фирмите, е да дадат на пътуващите да трансформират датата на полетите до края на годината без санкция “, изяснява Марчела Челебиева. – Всички хора анулират полетите си всеобщо или търсят цялостно обезщетение.

Авиокомпаниите си трансформират политиките всекидневно поради страни, които затварят границите си “. От съображения за сигурност тя е пуснала личния състав си да работи отдалечено от у дома с клиенти по телефона и онлайн. „ На този стадий не мога да схвана какъв брой тъкмо ме визира, само че всяка продажба, която се връща, е загуба за компанията ми “, споделя Челебиева.

Според проучване на New York Times зъболекарите и асистентите в зъболекарски кабинети са с максимален риск от заразяване с вируса, следвани от парамедиците и медицинския личен състав. Д-р Диляна Ангелова от Аrtistic Cosmetic Dentistry сподели, че офисът им няма да работи до 31 март.

„ Това ще ни засегне доста съществено, макар че наемът и вноските по заеми и дължимите налози са отсрочени към този момент, ние би трябвало да платим заплати “, споделя доктор Ангелова. „ Ще одобряваме единствено незабавни случаи “, изясни зъболекарката. – Всички други процедури като пломба и почиствания са анулирани “.

Българските салони за хубост в предградията на Чикаго също съблюдават рекомендациите на управляващите. „ NK Beauty Salon “ няма да работи в идващите две седмици „ Решението да затворя салона взех в неделя вечер, като до този миг нямах нито един анулиран час “, споделя Наталия Калева.

„ Финансовите вреди сигурно няма да са дребни, изключително имайки поради, че тези ограничения са взети за неустановен интервал от време “, прибавя тя. От Maggie Laser Skin Care също споделиха, че няма да работят до края на месеца. „ Почти всички часове са ни анулирани “, съобщи Магдалена Бакова, притежател на салона.

„ Ние работим обикновено тази седмица “, споделя Янка Стойчева от българската аптека „ Глория “ в чикагското предградие Нордиж. „ Всичко обаче е доста скъпо. Цените на медикаментите са доста по-скъпи, както и на доставката им “, прибавя Стойчева.

Паниката към болестта от ковид обаче тласка повече хора да пазарят медикаменти и да се запасят в най-необходимото. „ Купуват се най-вече витамини и медикаменти за имунната система, споделя Янка Стойчева. – Хората се запасяват както с хранителни артикули “.

Ние работим с удължено работно време в събота, споделя Саша Иванов от „ State Farm “ в Palatine. „ Трябва да сме разполагаем тъкмо в този миг, в който хората имат потребност от застраховка “. От нейната компания обаче приканват хората, в случай че са имали контакт с заболели, да не идват на място в офиса, а да им се обадят по телефона.

Повечето транспортни компании остават отворени, като са взели спомагателни ограничения за предотвратяване от болест с ковид. „ Не пускаме водачите да идват в офиса “, споделя Недко Габов от Penn Trans Inc. Същото са решили и в S & T Transportation.

„ Засега работим обикновено, просто в понижен състав, не позволяваме външни хора “, изясни Живко Кусков от транспортната компания S & T. Други компании избраха да пуснат диспечерите си да работят от у дома.

„ Някои от диспечерите работят от у дома, както и хората от счетоводството “, споделя Венци Динков от Supperior Overnight.

„ В момента имаме пик на товари, очевидно има дефицит на камиони. Самите производители имат повече произвеждане, добави той. – Ограничаваме и водачите да влизат в офисите и вършим множеството неща по електронен път “.

„ Засега оставаме отворени, само че се готвим да работим онлайн, в случай че се наложи “, споделя Наталия Стоянова от Cellex Consulting Goup. – Имаме всички защитни средства, маски и ръкавици, когато приказваме с водачите “, прибавя тя.

Според нея коронавирусът не се отразява отрицателно на транспортната промишленост.

Напротив. „ За момента не се е усетило да афектира отрицателно бизнеса, само че това, което се случи с смяната на Hours of service от предходната седмица, е казус. Те са въведени от 1938 година насам и до днешна дата това не се е случвало “, споделя Стоянова.

Според нея това, че разпоредбите по тази причина какъв брой часа може да са зад кормилото водачите на тирове са анулирани, оказва помощ на транспортната промишленост, тъй като фирмите търсят да наемат повече водачи.

Също без обилни загуби са брокерите на товари и други компании в транспортния бизнес, в това число фирмите за транспорт на коли.

„ Офисът ни в Мичиган е затворен, всички работят от у дома, в Чикаго също ще ги пуснем да работят от у дома, само че поетапно, споделя Михаил Mихайлов, президент на Montway Auto Transport.

– Не сме решили докога ще е по този начин, само че към този момент ще работят отдалечено “. Според него продажбите ще пострадат неизбежно, само че някои услуги ще имат повече търсене. „ Вчера да вземем за пример имаше ненадейно висок брой на поръчки, само че като цяло нашият бизнес пораства “, споделя Михайлов.

„ За момента ще работим, до момента в който има работа, споделя притежателят на Мagic Auto Димо Тенев. – Свършиха ни маските, само че другояче употребяваме санитарни средства, до момента в който работим по колите. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР