Извънредното положение на гръцкия остров Родос заради опустошителните пожари, които

...
Извънредното положение на гръцкия остров Родос заради опустошителните пожари, които
Коментари Харесай

Отмениха извънредното положение на остров Родос

Извънредното състояние на гръцкия остров Родос поради опустошителните пожари, които бушуваха на острова в продължение на над 10 дни, беше анулирано нощес, заяви Министерството на климата и гражданската отбрана, съобщи Българска телеграфна агенция.

Жителите и посетителите са получили уведомление посредством незабавния телефон 112, че могат да се върнат безвредно в местата си на престояване.

Няколкото фронта, които бушуваха на острова, бяха потушени, само че на няколко места имаше наново възпламеняване и силите на Гражданска отбрана остават в подготвеност, показва изданието.

Гръцките пожарникари овладяха и няколко горски пожара, които се развихриха през вчерашния ден в региона на антична Олимпия в западната част на полуостров Пелопонес.

Четири села в региона Илия през вчерашния ден получиха известия за евакуация посредством незабавния телефон 112.

Огнеборците са съумели да спрат пламъците на неколкостотин метра от Олимпия, значим набожен обект, където на всеки четири години са се провеждали античните Олимпийски игри.

Горски пожар през 2007 година унищожи доста дървета покрай Олимпия.

Местни кметове упрекват за пожарите предприемачи, участващи в далавера със земя. „ Те желаят да унищожат горите и храстите, с цел да засадят лозя и маслинови дървета “, съобщи един от тях за държавното радио.

По данни на радиото полицията е задържала хипотетичен подпалвач в региона на Олимпия.

Гръцката метеорологична работа предвижда естествени температури от към 36 градуса по Целзий през идващите дни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР