Извънредно заседание на Великото национално събрание на Турция ще се

...
Извънредно заседание на Великото национално събрание на Турция ще се
Коментари Харесай

Извънредно заседание на турския Меджлис във връзка с развитията с проекта за въглищна мина в Акбелен

Извънредно съвещание на Великото национално заседание на Турция ще се състои през днешния ден, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Заседанието e свикано за 15 ч. по искане на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) по отношение на плануваното разширение на въглищна мина в Акбелен, окръг Мугла, Югозападна Турция.

За да стартира разискването на предложение на НРП за Акбелен, в залата би трябвало да участват 200 депутати. Очаква се да се съберат депутати от НРП, Добра партия, Партията на бъдещето, Партия ДЕВА, Партията на щастието и Демократическата партия.

На съвещанието от името на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) ще приказва някогашният министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез. Той ще направи презентация за приноса на топлоелектрическите централи за стопанската система и технологиите, при които се опазва околната среда. По време на съвещанието представителите на парламентарните групи на политическите партии ще вземат думата за по 20 минути.

Турският Меджлис организира изключително съвещание и на 25 юли. Дневният ред на съвещанието, което бе свикано от НРП, бяха последните развития в областта на стопанската система.

В края на юли локални поданици и екоактивисти, в това число членове на синдикати и политици от опозицията, започнаха протестни дейности край гората Акбелен в окръг Мугла. Хората не желаят да бъдат изсичани дърветата в региона и са срещу плануваното разширение на въглищна мина.

В някои дни от митингите се стигна до конфликти сред силите на реда и стачкуващите. Съобщено бе за използвана мощ от страна на жандармерията. Демонстрантите споделиха, че против тях е употребен сълзотворен газ и водни струи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР