Извънредно положение заради изострянето на ситуацията с нелегалната миграция влезе

...
Извънредно положение заради изострянето на ситуацията с нелегалната миграция влезе
Коментари Харесай

Полша въведе извънредно положение по границата с Беларус


Извънредно състояние поради изострянето на обстановката с незаконната миграция влезе в действие по границата на Полша с Беларус, съобщи ТАСС. Мярката е призната от Сейма и стартира на работи от среднощ локално време. Тези, които не са локални поданици, могат да влизат в региона единствено със специфични пропуски, неразрешени са всеобщите събирания, изяснява БНР.

Полското радио заяви, че две огромни групи мигранти са съумели да обхванат на полска територия от Беларус. Според медията става дума за няколко десетки души и те са съумели да минат, откакто са развалили оградата на граничната вадичка. Някои от тях са били върнати от другата страна на границата, само че част от хората към момента се търсят.

Радиото оповестява, че в близкия бежански лагер, до граничния пункт, където има няколкостотин мигранти, обстановката е спокойна.

В същото време в Минск ръководителят на комисията по национална сигурност към долната камара на Народното събрание предложи хората, които приканват за наказания против Беларус, да бъдат лишени от поданство. Изказването на Олег Белоконев беше направено по националната телевизия.

По-рано полският министър председател Матеуш Моравецки разгласи, че Варшава ще изиска от Евросъюза да прегледа въпроса за усилване на рестриктивните мерки против Минск. Освен това Полша ще води битка с самолетните компании, които транспортират мигранти.

Германският външен министър Хайко Маас от своя страна сподели, че Берлин поддържа нови наказания против Беларус и акцентира, че Европа ще работи за стягането на рестриктивните мерки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР